Nyomtatás

 

Nincs már magyar szereplő a XIXO Open ezen a héten zajló 25 ezer dolláros férfi, illetve női viadalán.

A budapesti ETC klubban Piros Zsombor elődöntőbe jutásában bíztunk, de a 17 esztendős fiatal 2 óra 49 perces, három játszmás csatában alulmaradt a szerb Krstin elleni meccsen, s kikapott a Gödry, Nagy duó is.

Baján a hölgyek versenyén is elbúcsúzott az utolsó egyéni játékosunk, ám egy sajátos magyar megoldásra felfigyelt a világ...

Ez is a pörgős tenisz része - gyorsabb a pályalehúzás - Fotó: Instagram

A férfiak pesti viadalán a szabadkártyával a főtáblára került Piros Zsombi háromszettes meccsen maradt alul a selejtezőből érkezett kikindai Pedja Krstin ellen kiélezett mérkőzésen. A szerb teniszező 7:5, 3:6, 6:2-es győzelemmel lépett az elődöntőbe.

Párosban egy lépcsőfokkal már előrébb tartottak: Gödry Levente és Nagy Péter számára a döntőbe jutás volt a tét a 2. kiemelt horvát ikerpár ellen. Nos, Matej és Ivan Sabanov 6:4, 6:1-re nyert, s érvényesítve a papírformát a pénteki aranymeccsen az 1. kiemelt osztrák Neuchrist, Pichler duó ellen mérkőzik a tornagyőzelemért.

Baján Bukta Ágnes és Békefi Bianka lépett túl az 1. fordulón, miközben már a nyitányon búcsúzott Farbas Réka, Nagymihály Luca, Lukács Vanda és Zádori Réka. A legjobb nyolc közé jutásért az 5. kiemelt Bukta ausztrál vetélytárstól kapott ki (Wallace 6:1, 3:6, 6:3-ra nyert), míg Békefi legyőzője az orosz Anshba volt (6:2, 6:1).

Párosban Horváth Adrien és Szalai Réka, valamint Farbas Réka és Zádori Réka, illetve a norvég Eikeri társaként próbálkozó Lukács Vanda azonnal kikapott. A 2. helyen kiemelt Bukta, Juhaszova Vivien (szlovákiai) egység viszont három nyertes meccsel a döntőbe jutott, ahol pénteken koraeste az 1. helyen kiemelt Skamlova, Zaja (szlovák, német) duó vár rájuk. Nagy csatában dőlt el az elsőség: a nyitó játszmát Buktáék nyerték, a másodikat simán hozta az ellenfél, majd a meccs-tiebreak csak kiélezett harc után dőlt el Skamlováék javára (6:7, 6:1, 11-9). Bukta Ágiék második helye nem lebecsülendő - sokadik értékes helyezését szerezte a duó.

S ha már sikerről szólunk: egyértelmű elismerést aratott a bajai pályalehúzó módszer, a biciklis megoldás. A videomegosztó Instagram segítségével a világhálóra is eljuttatott "Do the court on hungarian way..." órák alatt nagy nézettségre tett szert, nem beszélve arról, hogy a "sétálós" gyakorlattal szemben ez valóban pörgős (és vidám) megoldást kínál a játéktér karbantartására.

A halászlé és Hosszú Katinka aranykovács-munkássága mellett mellett tehát van egy újabb bajai hungarikum, amire büszkék lehetnek a Sugovica parti város lakói.

 

FaLang translation system by Faboba