Nyomtatás

Elrajtolt a XIXO Open sorozat budapesti férfi 25 ezer dolláros tornája, melynek első fordulójából két magyar játékos jutott tovább.

Az ETC pályáin összesen nyolc magyar (Nagy Péter, Piros Zsombor, Valkusz Máté, Filipenko Viktor, Szintai Dávid, Borsos Gábor, Gödry Levente és Makk Péter) kapott lehetőséget a főtáblán, közülük Makk volt az egyetlen, aki a selejtezőből érkezett. Ketten léptek tovább a második fordulóba.

A legjobb nyolc között már csak Piros Zsombor az egyetlen magyar.

Csütörtökön 10 órakor szurkolhatunk győzelméért.

Piros Zsombi Gyulán kikapott tőle, Budapesten legyőzte dél-amerikai vetélytársát - Fotó: MTSZ

A 15 éves magyar válogatott játékos három győzelemmel küzdötte fel magát a főtáblára, élete első ATP pontjáért azonban Piros Zsombi ellen kellett pályára lépnie, jelenleg azonban még megvan az a különbség a két játékos között, ami végül a kétszeres junior Grand Slam győztesünk felé billentette a mérleg nyelvét és 6:3 6:2-re nyert.

A 8. kiemelt Nagy Peti (428.) az elmúlt hetek sokadik három szettes, drámai meccsét vívta, s ezúttal is csak hajszállal maradt el a sikertől. A legjobb nyolc köz jutásért a horvát Sabanov ikerpár egyik tagja, Matej (1205.) győzte le a magyar játékost - a maratoni csatában Sabanov 5:7, 7:6(6), 7:5-re nyert.

Hasonlóan döntő játszmára kényszerült a nyolcaddöntős mezőny másik magyar szereplője, Piros Zsombor (971.) is, ám a kétszeres junior Grand Slam-bajnok sikerrel vette a 4. kiemelt argentin Juan Pablo Paz (366.) elleni duellumot. Visszavágott tehát a dél-amerikainak, hiszen az elmúlt héten, Gyulán döntő szettes csatában kapott ki tőle a második fordulóban. Most az elveszített első játszma után Zsombi nagy csatában dolgozta le hátrányát, a harmadik szettben pedig ellenállhatatlan volt (3:6, 7:5, 6:1).

Párosban a Sabanov fivérek a Borsos, Filipenko duót verték (6:0, 6:4), a magyar rangadón pedig a Gödry Levente, Nagy Péter kettős diadalmaskodott a Piros Zsombor, Szintai Dávid egység ellen. Az estébe nyúló derbin nüansznyi különbség döntött, végül 7:6(2), 6:7 (4), 10-6 volt az eredmény Gödryék javára, így ők jutottak az elődöntőbe, ahol a Center pálya 3. meccsén, nem hamarabb mint fél kettőkor a Sabanov ikrek ellen kell megküzdeniük a finálé jogáért.

Kora délelőtt is lesz egy magyar érdekeltségű mérkőzés: remélhetőleg még a kánikula előtt, 10 órakor kezdődik Piros Zsombi és a szerb Pedja Krstin csatája a négy közé jutásért.

FaLang translation system by Faboba