Két dollárdíjazású tenisztorna zajlik a napokban a keleti végeken.

Gyulán, a 25 ezer dolláros XIXO Open küzdelmein a magyarok közül már csak Valkusz Máté van játékban az egyéni küzdelmeken. Egy ugrással odébb, Hódmezővásárhelyen a 60 ezer dolláros Alföld Ladies Open mezőnyében pedig Gálfi Dalma képviseli a házigazdákat.

Pénteken mindketten az elődöntőbe jutásért csatáznak.

Valkusz Máté a gyulai versenyen - Fotó: MTSZ

A hosszú sérülés után újból versenyzésbe kezdő Valkusz Máté csütörtökön alaposan megizzadt a győzelemért a 6. kiemelt szerb Cacic ellen: csatájuk 2 óra 22 percig tartott, s végül Valkusz 6:3, 3:6, 6:4-re nyert. A másik, még versenyben levő magyar, Piros Zsombor csak abban tudta lekopírozni honfitársa teljesítményét, hogy ő is három játszmás meccset vívott - az eredmény azonban a 3. kiemelt argentin Paz számára volt kedvező, így a 2:6, 6:4, 6:1 a dél-amerikai játékost juttatta a legjobb nyolc közé.

Valkusz péntek kora esti ellenfele az 1. kiemelt francia Constant Lestienne lesz. E meccs előtt, délután háromkor vívják a párosdöntőt: a gyulai közönség Nagy Péter és Gödry Levente (4. kiemelt) sikeréért szoríthat a 3. helyen kiemelt Nicola Cacic, Scott Puodziunas (szerb, ausztrál) egység ellen.

A Hódmezővásárhelyi Tenisz Club sporttelepén az Alföld Ladies Open küzdelmein egyéniben már csak Gálfi Dalma volt játékban a hazaiak közül. A 19 esztendős tehetség, ha nem is könnyedén, de hozta a mérkőzést (6:3, 7:6 a bolgár Sesil Karatantcseva ellen). Pénteken 12 órakor a 2. kiemelt montenegrói Danka Kovinic ellen immár az elődöntőbe jutás lesz a tét.

Nem jutott túl az elődöntős akadályon Udvardy Panna és szerb partnere, Olga Danilovics. A duó az 1. kiemelt japán, indiai egységtől kapott ki 6:4, 6:3-ra.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső