Míg Hódmezővásárhelyen a 60 ezer dolláros női verseny zajlik, addig a Viharsarokban levő, határmenti Gyulán a 25 ezer dollár összdíjazású XIXO Open küzdelmei jelentenek látnivalót a profi tenisz iránt érdeklődő közönségnek.

Három magyar teniszező, Piros Zsombor, Valkusz Máté és az 5. kiemelt Nagy Péter jutott túl az első fordulón.

Csütörtökre már csak ketten maradtak gyulai várvédőnek.

Valkusz Máté és Piros Zsombor Gyulán - Fotó: MTSZ

Az egyéniben Melbourne, párosban Párizs junior Grand Slam tornáján diadalmaskodó Piros Zsombi 6:4, 7:5-ös győzelemmel toppant be a francia fővárosból, s várja a legjobb nyolc közé jutáért vívandó csütörtöki fellépést. A sérülések utáni csaknem egy éves kihagyás után visszatérő Valkusz Máté a honfitárs Gödry Levente ellen nyert 6:4, 6:2-re.

Győzött a nyitó fordulóban az 5. kiemelt Nagy Péter is, ám ő már túl van a második fellépésén is - hatalmas meccset vívott, ám végül kikapott a remek junior eredményei alapján különleges rajtengedélyt kapó 19 esztendős amerikai Ulises Blanch elleni mérkőzésen. A végig kiegyenlített, maratoni összecsapáson az ifjú amerikai 7:6(1), 4:6, 7:6(5)-re nyert, így ő jutott a legjobb nyolc közé.

Párosban jobban szerepel Nagy Peti, hiszen Gödry Levente társaként már az elődöntőben tart, s csütörtökön a cseh Gengel, Jaloviec duó ellen mérkőzik a fináléba jutásért.

Az egyéni nyolcaddöntők során 11 órától Valkusz a 6. kiemelt horvát Cacic ellen játszik, míg nem hamarabb mint délután négytől Piros a 3. helyen kiemelt argentin Paz ellen lép pályára.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső