A 60 ezer dolláros hódmezővásárhelyi női viadalon a legjobb 16 között már csak Gálfi Dalma képviseli a magyar színeket. Az egyéni versenyből kiestek honfitársai, s búcsúzott néhány „nagyágyú” is.

Párosban viszont lesz magyar szereplő a csütörtök délutáni elődöntőben: Udvardy Panna a szerb Danilovics társaként elődöntőzhet.

A címvédő Bara a román házirangadón legyőzte az 1. kiemelt Bogdant, a honfitárs Buzarnescu az egykoron 11 WTA tornát nyert svájci Schnydert. A 2. kiemelt montenegrói Kovinic három játszmában nyert az elmúlt héten Olaszországban 60 ezer dolláros versenyt nyert szlovén Hercog ellen.

Gálfi Dalma

A nap meccse azonban a női páros negyeddöntő volt, ahol a magyar családi páros csaknem csodát művelt. A 17 esztendős Nagy Adrienn és édesanyja, a 45 esztendős Csurgó Virág (ezer bocsánat az életkor közléséért, ám ezúttal a tisztelet és a kalapemelés okán udvariatlankodunk), szóval anya és lánya a nyitófordulós győzelem után a legjobb négy közé jutásért is a siker kapujába ért. Az ellenfél az 1. kiemelt japán, indiai duó volt, s a szoros találkozón a magyarok a már a győzelemért adogathattak, ám 7:6, 5:2-es előnyüket nem sikerült továbbjutásra váltaniuk. A második játszma is a tie break során dőlt el, s aztán jött a meccsvégi pontvadászat, melyet 10-7-re nyert  az ázsiai duó.

Ami az egyéni versenyt illeti, az 1. fordulós magyar szereplők közül Bukta Ágnes (a tavalyi budapesti 100 ezres versenyen győztes bolgár Kosztova ellen), Békefi Bianka és Udvardy Panna nem jutott túl az első akadályon, az 5. kiemelt Gálfi Dalma viszont könnyed győzelemmel került a legjobb 16 közé, ahol csütörtökön a 11 órakor kezdődő program 2. meccsén a bolgár Karatantcseva lesz az ellenfele.

Párosban Bukta Ági a szlovákiai Juhaszova Vivien társaként 7:6(4) 6:4-re nyert az első körben ésa 2. fordulóban azzal az Udvardy Panna/Olga Danilovics párossal játszhatott a nyolc között, akik 6:7(4) 6:2 10-8-ra verték Gálfi Dalmát és a szlovén Zidanseket.

Szerdán este a magyar érdekeltségű duók küzdelmes mérkőzésén Udvardy és a szerb Danilovics 6:4, 3:6, 10-8-ra nyert a 4. helyen kiemelt Bukta, Juhaszova páros ellen.

Csütörtökön délután az 1. kiemelt Takahata, Thombare (japán, indiai) egység lesz az ellenfelük a pénteki fináléba jutásért.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső