Hódmezővásárhelyen megkezdődött a 60 ezer dolláros ITF tenisztorna, melyen az első főtáblás magyar győzelmet egy különös páros jegyezte.

Tizenhét esztendős „szünet” után ismét profi viadalon lépett pályára a korábbi sokszoros magyar bajnok és válogatott Csurgó Virág, aki lánya, Nagy Adrien oldalán indult a versenyen.

Az anya-lánya duó könnyed győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé.

Nagy Adrienn és Csurgó Virág - Fotó: MTSZ

Az egykori Fed Kupa válogatott Csurgó Virág pályafutása csúcsán a WTA egyéni világrangsor legjobb kétszáz versenyzője között volt, s párosban is kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhetett.

Nézőként, s lánya, az U16-os válogatott Nagy Adrienn drukkereként érkezett a tornára, ahol hirtelen döntésre kényszerült: beugró szerepet kellett vállalnia. Adódott, hogy Adrienn a párosra Pirók Alexával írt alá, ám fél órával a jelentkezési határidő előtt kiderült, hogy Alexa sérült csuklója nem bírja a terhelést, egy játszma után fel is kellett adnia az egyéni meccsét, így Adrienn pár nélkül maradt… Mit tesz ilyenkor a gondos édesanya?

Vállalja a különös beugró szerepét. A „jogosítvány” (IPIN igazolvány érvényesítése után) játékra készen állt. Edzőként amúgy is naponta pályán van, a némileg eltérő szerep sem lehet túl idegen számára – csupán a régi versenyemlékeket kell felelevenítenie.

Az emlékidézés remekül sikerült.

A páros főtábla első körében anya és lánya 6:0, 6:1-es sikert aratott egy izraeli, lengyel egység ellen. A nyolc között az 1. kiemelt páros japán, indiai duó következik számukra.

Ami az egyéni versenyt illeti: a selejtezőből nem jutott fel magyar játékos, így a főtáblán négy magyar lesz ott, az 5. kiemelt Gálfi Dalma, a szintén saját jogon szereplő Bukta Ágnes, valamint a szabadkártyás Udvardy Panna és Békefi Bianka.  Közülük Bukta kedden, a másik három játékos szerdán kezdi meg egyéni szereplését.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső