Az ausztráliai egyéni diadal után a párizsi Grand Slam torna juniorversenyén párosban vehetett át győztesnek járó trófeát Piros Zsombor.

A magyar fiú és spanyol társa, Nicola Kuhn néhány hete a Zamárdiban rendezett 15 ezer dolláros felnőtt ITF Futures viadalon kötött egyezséget arról, hogy a Roland Garros küzdelmein együtt indulnak.

A duó remekül muzsikált a francia fővárosban.

Párizs bajnokai: Piros Zsombor és Nicola Kuhn


Piros Zsombor és az anyai ágon orosz, édesapja révén német felmenőkkel rendelkező, gyermekkora óta Spanyolországban élő Nicola Kuhn megnyerte a Roland Garros páros versenyét a junior fiúknál. A kettős a döntőben 6:4, 6:4-re győzte le az amerikai Vasil Kirkov, Danny Thomas egységet.

Az egyesben a nyolcaddöntőben búcsúzó Zsombi párosban remekelt, s csúcsra járatta a motort. Az első szettben a magyar, spanyol kettős kétszer is brékelni tudott, míg az amerikaiak csak egyszer, így az 1. helyen kiemelt páros 6:4-re hozta a nyitó játszmát. A másodikban Pirosék ismét brékeltek, amire a tengerentúli duó már nem tudott reagálni, így 6:4-re a második szettet is behúzták, ezzel pedig a mérkőzést is megnyerték!

Piros Zsombor fantasztikus idényt produkál: az Australian Openen egyéniben lett bajnok a juniorok között, az idény második Grand Slam-versenyén pedig párosban ért fel a csúcsra.

Az eddigi egyetlen junior Roland Garros fiú nyertesünk Balázs György volt, aki 2003-ban tudott az izraeli Dudi Sela oldalán győzedelmeskedni. 

Zsombi Wimbledonban még elindul a fiatalok között, utána a korosztályos Európa-bajnokságon is játszik, aztán viszont már nem indul juniorversenyeken, a US Open ifjúsági viadalán sem áll rajthoz - a felnőtt profi tornákra koncentrál.

 

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső