Elvileg lehetett volna magyar egyéni finálé a Balatonalmádiban zajló XIXO Open 15 ezer dolláros férfi teniszviadalon, ám a szombat délelőtti elődöntőkben mindkét hazai játékos vereséget szenvedett.

A mostani versenyen begyűjtött 6-6 ATP pont azonban sokat lendít a két magyar, Borsos Gábor és Piros Zsombor egyéni világranglista helyezésén.

A párosdöntőben Borsos Gábor és Filipenko Viktor két játszmában diadalmaskodott Gödry Levente és Nagy Péter ellen.

Íme a részletek.

 

Borsos Gábor jó hetet zárt: egyéniben elődöntős, párosban aranyérmes - Fotó: MTSZ

Egész héten panaszkodtunk a szélre, az esőre forduló időjárásra, ám szombatra végre visszatért az előnyár a Balatonra. Mindez rengeteg sétálót, kirándulót vonzott az Erzsébet liget szoborparja melletti tenisztelep közelébe, hiszen fürdeni még nem ajánlatos, ám nézelődni, s jót teniszt látni annál inkább vonzó program.

Meg is teltek a lelátók, s Dudás Zsoltnak és csapatának még pótszékeket is be kellett állítaniuk a centerpálya mellett kialakított ideiglenes tribün mellé - sokan voltak kíváncsiak a magyar előadásra: előbb a két egyéni elődöntőre, melyben mindkét meccsen volt hazai érdekelt, aztán pedig a színmagyar páros fináléra.

Nos, ha a játékot illetően talán nem is csalódtak a nézők, az eredményt illetően mindenképpen: megszakadt ugyanis teniszezőink eddigi sikersorozata, mindkét játékos elmaradt eddigi remek formájától, s így aztán a kisebb lendület nem volt elegendő az újabb győzelmekhez.

Tény persze, hogy Borsos Gábor, illetve Piros Zsombor rangsorszáma is jóval szerényebb, mint a 2. helyen kiemelt szlováké, illetve a 6. helyen jegyzett osztráké, ezzel együtt az evés közben jön meg az étvágy mondás alapján reménykedtünk, hogy sikerül megszorítaniuk vetélytársaikat. Nos, Borsos Gábor (837.) nem tudott mit kezdeni Filip Horanskyval (444.), s nem egészen egy óra alatt veszített. Piros Zsombor (1388.) nagyobb csatára, főleg az első szettben kifejezetten szoros küzdelemre késztette a német Pascal Meist (617.), a végeredmény azonban ezen a meccsen is vereség volt.

Horansky 6:3, 6:1-re, Meis 7:5, 6:1-re győzött, így vasárnap délelőtt 11 órától ők szerepelhetnek az aranymeccsen.

A párosdöntőben:
Borsos Gábor, Filipenko Viktor (3.) - Gödry Levente, Nagy Péter (4.) 6:3, 6:4

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső