Még szettet sem veszített a két magyar játékos a Balatonalmádiban zajló XIXO Open 15 ezer dolláros ITF Futures verseny eddigi küzdelmei során, s mivel ellentétes ágon vannak a táblán, így akár az is előfordulhat, ha folytatódik a jó sorozat, akkor Piros Zsombor és Borsos Gábor egymás ellen vívja a vasárnap délelőtti döntőt.

Párosban viszont garantált a magyar finálé: a Borsos, Filipenko duó mérkőzik a szombat kora délutáni aranymeccsen a Gödry, Nagy egység ellen.

Borsos Gábor és Piros Zsombor elődöntős. Egymás ellen vívják a finálét? - Fotó: MTSZ

Elégedett lehet Kuharszky Zoltán tornaigazgató, s Dudás Zsolt, a helyiek "mindenes" főrendezője, hiszen nem csupán zökkenőmentesen zajlik a tóparti üdülőhely rangos nemzetközi teniszversenye, de főszerepet játszanak a hazaiak, s ennek köszönhetően napról napra egyre többen jönnek ki nézelődni, s megtölteni az ideiglenes lelátókat. S mivel a verseny két főnöke az időjárással is együttműködési szerződést kötött, a viadal hajrájában már a szomszédos Wesselényi strand fürdőzőinek érdeklődésére is lehet számítani - napsütéses órákat, nyári meleget ígér a hét végére a meteorológia, így kombinálni lehet a balatoni csobbanást a teniszmeccsek nézésével.

Pénteken mindkét magyar hozta eddigi remek formáját. Borsos Gábor (ATP 837.) az előző heti törökországi torna nyertesét, az osztrák Thomas Statzbergert (852.) verte 6:3, 6:4-re, míg Piros Zsombor (1388.) a cseh Petr Hajek (996.) ellen diadalmaskodott két igen szoros játszmában. Az Australian Open juniorversenyének idei győztese, az ifjú magyar tehetség türelmes, okos játékot nyújtva 7:6(3), 7:5-ös győzelemmel lépett az elődöntőbe.

Szombaton 11 órakor Borsos a 2. helyen kiemelt szlovák Horansky (433.) ellen küzd a finálé jogáért, második mérkőzésként pedig a karrierje első profi elődöntőjét vívó Piros és a 6. helyen jegyzett német Meis (610.) összecsapását láthatjuk. A centerpálya harmadik meccse lesz a párosdöntő a Borsos Gábor, Filipenko Viktor-Gödry Levente, Nagy Péter magyar rangadó.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső