Hatvankét perc alatt eldőlt a magyar derbi a XIXO Open 15 ezer dolláros ITF Futures viadal balatonalmádi versenyén: mint a tóparti tenisztelepen süvítő viharos szél, Piros Zsombor úgy söpörte le a salakról az 1. kiemelt Nagy Pétert.

A másik magyar vonatkozású nyolcaddöntőben Borsos Gábor is kiharcolta a továbbjutást.

Piros Zsombor nyerte a Nagy Péter elleni rangadót

A délelőtti rangadó csak hat játékon keresztül hozott nagy küzdelmet: Nagy ekkor 3:1-re elhúzott, Piros látványos labdamenetek végén ledolgozta breakhátrányát, s egyenlített. Ami ezután következett, némileg érthetetlen volt a lelátót megtöltő publikum számára: a torna éljátékosa kedvetlenül, morcosan játszott, s egymás után rontotta el a könnyű labdákat. Pirost nem zavarta ellenfele kedélyvesztése, töretlenül ment előre, 3:3 után már nem veszített játékot (a meccs egészét tekintve zsinórban 11 játékot nyert), s 6:3, 6:0-as győzelemmel lépett a legjobb nyolc közé, ahol pénteken a kvalifikációból érkezett cseh Hajek lesz az ellenfele.

Borsos Gábor ellenállhatatlanul játszott az első játszmában, majd kibrusztolta a győzelmet a második szettben (6:0, 7:5). Pénteken délelőtt 10 órától az osztrák Thomas Statzberger lesz az ellenfele az elődöntőbe jutásért.

Pénteken egyébként párosban is vár rá egy/több feladat, hiszen párosban elődöntős meccset vív Filipenko Viktor oldalán a Bader, Reese (osztrák, amerikai) egység ellen.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső