Négy hazai teniszező jutott túl az első fordulón a XIXO Open sorozat 15 ezer dollár összdíjazású férfi viadalán, Balatonalmádiban.

A barátságos tóparti település Erzsébet-ligeti pályáin csütörtökön már a második forduló is lezárul, s kialakul a legjobb nyolc mezőnye.

A napi program slágermérkőzésének a délelőtt 10 órától a magyar rangadó ígérkezik.

Borsos Gábor jó játékkal lépett túl az első fordulón - Fotó: MTSZ

Az 1. kiemelt Nagy Péter szerdán könnyedén jutott túl a selejtezőből felkapaszkodott szlovák Glvac elleni bemutatkozó fellépésén (6:2, 6:2), miként az ausztrálai Grand Slam torna juniorbajnoka, Piros Zsombor is két játszmában diadalmaskodott a türkmén Mammetgulyyev elleni meccsén (6:4, 6:1). Csütörtökön délelőtt a két magyar egymás ellen csatázik a legjobb nyolc közé jutásért.

Borsos Gábor meggyőző, jó játékkal, dinamikus tenisszel szinte lemosta a pályáról a 8. kiemelt japán Onishit. Csütörtökön dél tájban a francia Petit lesz a következő ellenfele.

Szintai Dávid már két meccsen van túl: a nyitányon sikerrel lépett túl, ám szerdán a 2. fordulós meccsen már nem volt szerencsés: ausztriai klubtársa, Statzberger 6:2, 6:2-re nyert ellene, így a magyar teniszező búcsúzni kényszerült.

Hasonlóképp járt Filipenko Viktor is, aki nagy ütésváltásokba keveredett a cseh Hajekkel, s az elveszített első játszma után a második szett rövidítésében volt esélye az egyenlítésre, ám végül Hajek 6:3, 7:6 (7)-es győzelemmel jutott a legjobb 16 közé.

Balla Péter szintén rövidítéses szettet vívott a szlovák Semjan ellen, ám a kiegyenlített,  s csak a rövidítésben elveszített első játszma után a folytatásban már nem tanúsított oly nagy ellenállást, s végül a pozsonyi 7:6 (3), 6:1-re nyert.

Párosban a Gödry Levente, Nagy Péter duó már elődöntős, a Borsos Gábor, Filipenko Viktor egység pedig az lehet, ha a szerda esti esőzés miatt elmaradt csütörtöki negyeddöntős találkozót a Semjan, Poljak egység ellen megnyeri.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső