Kevesen tudják, pedig tény: a harmincas években a barátságos tóparti településen több nemzetközi viadalt, magyar-lengyel válogatott mérkőzést is rendeztek, tíz pálya kínálta a teniszezési lehetőséget. Klubház is tartozott hozzájuk, ami az ilyen minőségű versenyeknél szükséges.

Az 1925-ben alapított klub most újra bekerült a nemzetközi teniszélet vérkeringésébe: május utolsó hetében 15 ezer dolláros ITF Futures viadal házigazdája az Erzsébet ligeti telep.

Keszey János polgármestertől és Dudás Zsolttól, a klub mindent azonnal intéző vezetőjétől a hétfő esti sajtótájékoztatón, a Hotel Bál Resort (az egykori Auróra, majd Ramada nevet viselő szálló) 12. emeleti panorámatermében megtudtuk: 23 ország 71 játékosa érkezett a városba, ausztrál, japán, argentin, kanadai szereplője is van a XIXO Open sorozathoz tartozó viadalnak.

Festői környezet, ideális versenyhelyszín

A hétvégi selejtezőkből, sajnos, egyetlen magyar játékos sem jutott fel a most rajtoló főtáblás küzdelmekre, ám a legjobb 32 mezőnyében - saját jogon, illetve szabadkártyás pozícióban - hat magyar is szerencsét próbálhat.

Közülük Szintai Dávid már kedden pályára lép a 4. kiemelt tajvani Tsung-Hua Yang ellen (dél tájban), míg a többi magyar nyitófordulós bemutatkozására szerdán kerül sor.

Íme a kínálat:
Nagy Péter (1. kiemelt) - Glvac (szlovák)
Piros Zsombor - Mammetgulyyaev (türkmén)
Filipenko Viktor - Hajek (cseh)
Borsos Gábor - Onishi (japán, 8.)
Balla Péter - Semjan (szlovák)

Párosban a magyar-magyar meccs nagy csatát hozott (Horváth Péter, Kovács Milán-Szappanos Márton, Varga Tóth Olivér 6:3, 3:6, 13-11). A Piros,Seguin (kanadai) és a Balla, Biljesko(horvát) duó kedden játszik francia, illetve amerikai, lengyel egység ellen, a kiemelt Borsos, Filipenko (3.) és Gödry, Nagy (4.) egység szerdán lép pályára először.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső