Idei harmadik Futures fináléjában harmadik tornagyőzelmére készült Balázs Attila, ám az ifjú spanyol meghiúsította álmait.

A XIXO Open sorozat zamárdi viadalán Nicola Kuhn egy szoros és egy sima szett után nyerte a 15 ezer dolláros viadal döntőjét, s jutott 18 ATP ponthoz, s az első helyezettet megillető 2160 dollárhoz.

Zamárdi tornáját a spanyol Kuhn nyerte - Fotó: MTSZ

A tóparti tenisztelepen csak az első játszma hozott nagy küzdelmet az osztrák és orosz felmenőkkel rendelkező, 17 esztendős, junior Roland Garros-elődöntős ibériai és az 1. helyen kiemelt, tapasztalt magyar teniszező között. A második szettben már kevés ellenállást tanúsított az utóbbi hetekben rengeteg mérkőzést játszó Balázs (ATP 223.), így könnyedén nyert a világrangsor 612. helyén álló Kuhn (6:4, 6:0).

Az ifjú spanyol teniszező pályafutása első Futures tornagyőzelmét aratta.

A mezőny egy része már át is helyezte székhelyét a Balaton túlpartjára, Almádiba, ahol szombaton megkezdődött a XIXO-sorozat újjabb 15 ezer dolláros viadala. A 48-as selejtezőtábla első fordulójában a magyarok közül Cseresznyés Máté és Horvát Péter lépett a legjobb 32 közé. Folytatás vasárnap délelőtt 10 órától, a kvalifikáció 2. fordulójának 16 összecsapásával.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső