Folytatja remek szereplését a magyar játékos, aki az ostravai Challenger elődöntős menetelése után Zalaegerszegen megnyerte a XIXO Open Hungarian Futures sorozat első versenyét, s úton van ahhoz, hogy a második torna trófeáját is begyűjtse.

Tágítva az idő-intervallumot  fogalmazhatunk úgy is: idei harmadik döntőjében is meg akarja őrizni veretlenségét.

Zamárdiban magyar elődöntőt rendeztek pénteken délben. A 3. kiemelt Nagy Péter jól kezdett, ám a legjobb rangsorral rendelkező Balázs fordítani tudott.

Balázs Attila ismét döntőt játszik - Fotó: MTSZ

A szépen berendezett Balaton-parti tenisztelepen előbb a Kuhn (spanyol, ATP 612.)-Brunner (osztrák, 988.) mérkőzést rendezték, melyen az orosz és osztrák felmenőkkel rendelkező, gyermekkora óta spanyol tenisziskolákban pallérozódott 17 esztendős ibériai három játszmás nagy csatában győzte le bécsi ellenfelét (6:4, 4:6, 6:2), majd a magyarok párharcában a papírforma érvényesült, s Balázs (223.) 6:4, 6:3-ra nyert Nagy Péter (409. ellen.

A Balázs-Kuhn döntőt szombat délelőtt 11 órától rendezik. A szőke spanyol tavaly elődöntős volt a Roland Garros juniorversenyén, néhány napja pedig a madridi szupertorna kvalifikációjában Top-100-as teniszező ellen nyert.

Tornagyőzelme még nincs - ellentétben Balázs Attilával, aki csak az idén két Futures-trófeát gyűjtött be, s a triplázásra hajt szombaton.

A párosok küzdelme már pénteken lezárult: a Brunner, Pichler osztrák duó 7:5, 6:4-re nyerte a Biljesko, Serdarusic (macedón, horvát) egység elleni aranymeccset.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső