Hetvennél is többet tüsszögött egyetlen meccs során a virágporra érzékeny Piros Zsombor, így aztán nem sok ideje maradt teniszezni, ki is kapott az osztrák Brunnertől a Zamárdiban zajló 15 ezer dolláros XIXO Open ITF Futures viadal negyeddöntőjében.

Bejutott viszont a legjobb négy közé az 1. kiemelt Balázs Attila és a 3. helyen jegyzett Nagy Péter.

Már azt is tudjuk: lesz magyar szereplő a szombat délelőtti egyéni fináléban.

Zamárdi: Nagy Péter pénteken Balázs Attila ellen elődöntőzik - Fotó: MTSZ

A megfejtés: a két magyar egymás ellen játszik pénteken 12 órától a viadal elődöntőjében, így aztán egyikőjük mindenképpen ott lehet az aranymeccsen.

Attila csütörtökön a 6. kiemelt ukrán Mylokostov (484.) ellen nyert 6:2, 6:1-re, Péter pedig 6:4, 7:5-re győzte le az 5. kiemelt horvát Serdarusicot (475.).

A négy között egymás ellen lépnek majd pályára a pénteki program második mérkőzésén, nem hamarabb mint 12 órakor. Nemzetközi versenyen eddig Attila vezet 2-0-ra, a 2014-es magyar bajnokságon viszont Péter diadalmaskodott kettejük párharcában.

A negyeddöntő harmadik magyar teniszezője, Piros Zsombor 6:2, 6:2-es vereséget szenvedett az osztrák Brunnertől - és a szálló virágportól. A találkozó előtt egyenlőnek tűntek az esélyek, ám a mérkőzésen a tüsszögő, könnyező magyar teniszező nem tudott megfelelő ellenállást tanúsítani.

Néhány órával később a páros-elődöntőben sem javult az állapota, így aztán Kisgyörgy Gergellyel hiába győzték le előző nap az 1. kiemelt szlovén Sabanov ikreket, azúttal három játékra voltak jók a 4. helyen kiemelt Biljesko, Serdarusic délszláv duó ellen.

Nem jutott döntőbe a 2. kiemelt Borsos Gábor, Kellner Ádám párosunk sem, mivel az osztrák Brunner, Pichler (3.) egység 6:2, 6:2-re legyőzte a magyarokat.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső