Balázs Attila, Nagy Péter és Piros Zsombor a legjobb nyolc közé jutott a Zamárdi Teniszklubban zajló 15 ezer dolláros ITF Futures tenisztorna, a XIXO Open sorozat szerdai játéknapján.

Ráadásként a Borsos Gábor, Kellner Ádám duó és a Kisgyörgy Gergely, Piros Zsombor kettős is kiharcolta az elődöntőben való szereplés jogát.

Könnyű nap volt, mondhatnánk, ám a valóság más mutatott: igen nagy csatákban dőlt el szinte valamennyi továbbjutás.

Piros Zsombor: jó játék, értékes győzelem - Fotó: MTSZ

Az 1. kiemelt Balázs Attila például sima 6:1 után olyan mély gödörbe került, mint a Zamárdival szemközti tihanyi árok: a magyar teniszező a megnyert szett után tíz játékon át kereste önmagát, s csak a döntő játszma elején, 2:2 után talált vissza ismét a nyertes útra a szlovén Matej sabanov ellen (6:1, 1:6, 6:3).

Piros Zsombor az elmúlt heti zalaegerszegi viadal finalistája, az osztrák Pichler ellen vívott igen élvezetes mérkőzést, s az Australian Open juniorbajnoka vert helyzetből, az elveszített első játszma után után koncentrált, fegyelmezett tenisszel fordított, s késztette megadásra a 7. kiemelt osztrákot (2:6, 6:3, 6:4).

Este jött a harmadik magyar testőr, Nagy Péter (3.), aki egy szoros és egy könnyed játszmában nyert a német Meis ellen (7:6, 6:3).

Tegyük még hozzá a Borsos Gábor, Kellner Ádám duó és a Kisgyörgy Gergely, Piros Zsombor kettős negyeddöntős sikerét - utóbbiak az 1. kiemelt szlovén Sabanov ikrek ellen nyertek 6:3, 2:6, 10-7-re. Egyedül a Filipenko Viktor, Szintai Dávid duó könyvelhetett el vereséget - ők szoros meccsen kaptak ki a 2. kiemelt osztrák Brunner, Pichler kettőstől.

Csütörtökön zsinórban lesznak a magyar vonatkozású mérkőzések a Zamárdi teniszklubban: délelőtt 10 órakor Nagy Péter és a horvát Serdarusic csatázik, majd Piros Zsombor és az osztrák Pascal brunner lép pályára, nem hamarabb mint 13 órától pedig Balázs Attila és az orosz Mylokostov meccse következik a legjobb négy közé jutásért.

Délután mindkét magyar páros is lejátssza elődöntőjét - osztrák, illetve horvát duó ellen.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső