Helyszínt váltott a XIXO Open nevet viselő nemzetközi tenisztorna: a Hungarian Futures szereplői az elmúlt heti zalaegerszegi küzdelmek után immár a Balaton-parti előnyárban a Zamárdi Teniszklub pályáin vetélkednek.

Karap Attila és Irányi Tamás házigazdai csapata igazán családi hangulatú versenyt szervezett a szép környezetű kis klubban.

A selejtezőkből a hazaiak közül csak Balla Péter harcolta ki a feljutást, ám ő már a főtábla hétfői nyitónapján búcsúzni kényszerült.

Kedden egymást érték a magyar vonatkozású mérkőzések a klubház terasza előtti 1-es pályán.

Szintai Dávid meccse a kamerák kereszttüzében a zamárdi pályán

Szintai Dávid csaknem meglepte az elmúlt heti madridi szuper mestertorna kvalifikációjában is győztes meccset jegyző spanyol Kuhnt: nagyszerű játékkal húzta be az első szettet az ibériai ellen, s aztán - bár a második játszmát elveszítette - a harmadik felvonásban is végig lépést tudott tartani vetélytárásával, aki a döntő pillanatokban jobban koncentrált, s végül nyert 2:6, 6:1, 6:4-re.

Borsos Gábornak is a megfelelő az összpontosítás hiányzott a sorsdöntő pillanatban: a 6. kiemelt Mylokostov ellen kibrusztolta a rövidítést, s a tie break során is 5-5 volt az állás, amikor egy rosszul kivitelezett, elhamarkodott ejtéssel az ukránnak "ajándékozta" a szettlabdát, aki élt is a lehetőséggel, s aztán behúzta a második játszmát is (7:6, 6:3).

Kiemelt játékostól kapott ki Filipenko Viktor is, őt a horvát Serdarusic (5.) győzte le 6:3, 6:1-re.

A nap második felében azonban jöttek a magyar győzelmek. A sort Nagy Péter (3.) nyitotta a szlovén Ternar elleni sikerrel (6:3, 6:4), majd jött az Australian Open juniorbajnok Piros Zsombor, aki az orosz Klok legyőzésével (6:2, 6:4) jutott a legjobb 16 közé, végül az 1. kiemelt Balázs Attila nyert a honfitárs Gödry Levente ellen (6:0, 6:2).

Szerdán már a 8 közé jutás a tét.

Dél tájban Piros Zsombi a 7. kiemelt osztrák Pichler ellen kezd, utna Balázs Ati ellenfele a kvalifikációből érkezett szlovén Matej Sabanov lesz, nem hamarabb mint délután három órakor pedig Nagy Péter és a német Mies lép pályára. A nap zárásaként igazai csemegének ígérkezik Kisgyörgy Gergely és Piros Zsombor párosának csatája az 1. kiemelt Sabanov ikrek ellen.

A párostornán a Filipenko,Szintai duó a 2. helyen jegyzett osztrák egység ellen próbálkozik, míg Borsos Gábor és Kellner Ádám (2.) egy délszláv alakulat ellen meccsel az elődöntő jogáért.

https://www.facebook.com/huntennis/videos/485743551756950/

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső