A XIXO Open sorozat zalaegerszegi férfi tornáján, a 15 ezer dolláros viadalon mindkét soros feladatát végrehajtotta Balázs Attila: előbb egyesben harcolta ki az elődöntőbe jutást, majd párosban diadalmaskodott az aranymeccsen Borsos Gábor társaként.

Kétszáz kilométerrel odébb, a Nexon Dunakeszi Teniszklub női tornáján az eső diadalmaskodott. Az egyik elődöntőt és a párosok fináléját sikerült befejezni, ám a másik elődöntőnek kétszer is nekirugaszkodtak, több órás várakozás után is csupán 3-3-ig jutottak.

Borsos Gábor és Balázs Attila az ATP-versenyen is jól játszott - Fotó: jochapress.hu

Ami az egerszegi programot illeti, könnyűnek aligha volt nevezhető Attila első fellépése, hiszen a 6. kiemelt horvát Nino Serdarusic igencsak megizzasztotta a torna éljátékosát. Balázs végül idegtépő csata után 6:3, 4:6, 7:6(2)-re nyerte a legutolsó pillanatokig kiélezett párharcot. A szombati elődöntőben (nem hamarabb mint 15.30 órától) a szlovák Molcan lesz az 1. kiemelt magyar ellenfele. Előtte Pichler (osztrák)-Cacic (szerb) elődöntőt rendeznek 14 órától.

A párosverseny fináléjában az 1. és a 2. kiemelt találkozott egymással, s szerencsére nem érvényesült a papírforma, mert a 2. helyen jegyzett Balázs, Borsos duó 6:4, 6:2-re legyőzte a legjobbként rangsorolt osztrák sógorokat, a Brunner, Pichler kettőst.

Dunakeszin viszont a papírforma szerint alakultak a dolgok: párosban az 1. kiemelt román Bara, Buzernescu egység győzött a házimeccsen a Negreanu, Simion kettős ellen. Egyéniben sem történt meglepetés: az ukrán csodatini, a 15 éves Marta Kostyuk folytatva menetelését a román Cadantu ellen is győzött.

Aztán leszakadt az ég: az amerikai Pera és a cseh Zarycka mérkőzése előbb 1-1 állásnál szakadt félbe, majd - közel négy órás szünet után - 3-3-ig jutottak, amikor a zuhé ismét véget vetett az ütögetésnek. Folytatás (ha az égiek is úgy akarják) szombaton délelőtt. S a győztesre - rövid pihenő után - a döntőben Kostyuk vár.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső