A XIXO Open nevet viselő magyarországi professzionális tenisztorna két magyarországi helyszínén a záráshoz készülődnek a szereplők.

Dunakeszin, a 25 ezer dolláros női viadalon a párosverseny elődöntőjében elbúcsúztak az utolsó magyarok, az 1. kiemelt legyőzésével viszont tovább folytatja menetelését a 15 esztendős ukrán teniszezőnő.

Zalaegerszegen Balázs Attila akár kettős győzelemmel is zárhatja majd itteni szereplését, hiszen egyesben magabiztos játékkal a legjobb nyolc között van, párosban pedig már finalista.

A Szalai Réka, Horváth Adrienn duó elődöntős volt a 25 ezer dolláros tornán - Fotó: MTSZ

Az egyéni viadalon csütörtökön könnyed 6:2, 6:2-es győzelmet aratott a japán Onishi ellen, majd párosban (Borsos Gábor társaként) megőrizte e szcenáriót, s a duó szettenként két-két játékot veszítve a vártnál könnyebben nyerte a magyar rangadót Gödry Levente és Nagy Péter ellen. Utóbbi az egyéniben is szomorkodhatott, hiszen 2. kiemeltként nem tudott bejutni a negyeddöntőbe: az osztrák Pascal Brunner 7:5, 6:3-ra nyert Nagy ellen.

A dunakeszi közönség a két fiatal magyar teniszező, Horváth Adrienn és Szalai Réka elődöntős mérkőzésén a vetélytárs könnyed győzelmét láthatta, így pénteken 11 órakor "tiszta" román döntő lesz a párosoknál.

Figyelmünket azonban inkább a centerpályán ugyanakkor kezdődő elődöntőre érdemes összpontosítanunk, hiszen a következő esztendők egyik leendő sztárjátékosának ifjúkori próbálkozásainak lehetünk tanúi. A 15 esztendős ukrán Marta Kostyuk eddig elsősorban a korosztályos tornákon indult (meg is nyerte az idei ausztráliai Grand Slam torna juniorversenyét - a 18 esztendősök között...), ám a felnőttek mezőnyéen még nemigen mérette meg magát.

Most viszont azt teszi. S világrangsor nélkül, a rendezők szabadkártyájával került a főtáblára, ahol eddig nem talált legyőzőre. Pedig csütörtökön az 1. kiemelt volt az ellenfele, s a török Ipek Soylu nem akárki, 160. helyen áll a WTA rangsorában. Mégis meg kellett hajolnia a hosszú lábú csitri előtt, aki 6:4, 6:4-es győzelemmel lépett az elődöntőbe. Kérdés, hogy a tapasztalt román Cadantu (7. kiemelt) mire lesz képes az ukrán tinédzser ellen.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső