A zalai megyeszékhelyen zajló 15 ezer dolláros férfi tornán egyesben és párosban is van esély a magyar fináléra.

A dunakeszi 25 ezer dolláros női viadalon már a Horvát, Szalai párosért szurkolhatunk. Érdemes megnézi Grand Slam juniorbajnok ukrán Marta Kostyuk játékát.

Zalaegerszeg, férfi ITF Futures verseny

A zalaegerszegi tornán Balázs Attila az 1. kiemelthez méltóan két játszmában verte a bolgár Lazarovot (6:2, 7:5), Borsos Gábor viszont háromszettes meccsen kikapott a 6. helyen jegyzett horvát Serdarusic ellen (1:6, 6:3, 2:6). Nem volt szerencséje Gödry Leventének sem, aki a junior korosztály egyik legjobbja, a kanadai Benjamin Sigouin ellen második fordulós mérkőzést vívott, ám 6:4, 6:4-re kikapott.

Párosban viszont taroltak a magyarok, hiszen három magyar érdekeltségű duó is ott van az elődöntőben. A Budapesten élő amerikai Matthew Kandath társaként induló Marozsán Gergely immár második győzelmének örülhetett, akárcsak a Gödry Levente, Nagy Péter duó. Mindkét egység könnyed, kétszettes győzelemmel lépett a legjobb négy közé. Jóval nehezebben vette a szerdai akadályt a 2. helyen kiemelt Balázs Attila, Borsos Gábor egység: 5:7, 7:6(4) után jött a szintén igen szoros küzdelmet hozó szuper tiebreak, melyben a magyarok végük 11-9-re nyerték a pontvadászatot.

Csütörtökön koraeste pikáns parti lesz a Gödry, Nagy - Balázs, Borsos elődöntő. Előtte Marozsánék az 1. kiemelt osztrák duó ellen csatáznak.

Egyéniben pedig a 2. helyen kiemelt Nagy Péter az osztrák Pascal Brunner ellen mérkőzik (nem hamarabb, mint 11 órától), utána pedig az 1. kiemelt Balázs Attila a japán Ken Onishi ellen lép pályára.

Dunakeszin, a 25 ezer dolláros női versenyen egyéniben már nincs magyar szerepelő a legjobb nyolc között, mégis érdemes kilátogatni az egyre szépülő teniszkluba, hiszen a centerpálya 11 órakor kezdődő meccsén nagyszerűnek ígérkező mérkőzést láthatunk az 1. kiemelt török Ipek Soylu (WTA 160.) és az idei Australian Open juniorbajnoka, az ukrán Marta Kostyuk között. A szakértők azt mondják, a volt világsztár Ivan Ljubicic által menedzselt ukrán fiatal villámkarriert írhat le, s hamarosan a felnőttek között a Top-100 között találjuk majd.

S ha már megnézzük e meccset, maradni is érdemes, mert a center következő összecsapásán, a párosok elődöntőjében magyar érdekeltség van: a szabadkártyás Horváth Adrienn és Szalai Réka próbálkozik a fináléba jutással az 1. helyen kiemelt román Bara, Buzarnescu duó ellen.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső