A XIXO Open sorozat nemzetközi professzionális teniszviadalon ezen a héten két helyszínen is zajlanak küzdelmek hazánkban. 

Zalaegerszegen a Hungarian Futures idei első versenyén, a 15 ezer dolláros tornán a férfiak vetélkednek. A magyarok nem állnak rosszul. Az 1. kiemelt Balázs Attila szerdán vívja első egyéni, s Borsos Gábor társaként a párosmeccsét is.

A 25 ezer dolláros dunakszi női torna nyitófordulója valamennyi magyar induló számára a végállomást jelentette, párosban azonban még szoríthatunk a hazai játékosok sikeréért.

Íme a részletek.

A dunakeszi versenytábla - Fotó: MTSZ

Zalaegerszegen Marozsán Fábián nagy csatában kapott ki a szerb Nikola Cacic elleni meccsén (6:7, 7:5, 3:6), Gödry Levente viszont nem küszködött sokáig, hiszen a 3. kiemelt osztrák Lenny Hampel a magyar teniszező 4:1-es vezetésénél sérülés miatt feladta a mérkőzést. A hazaiak rangadóján a 2. kiemelt Nagy Péter érvényesítette a papírformát, s két 6:2-es játszmában verte Filipenko Viktort.

Az egyéniben nyertes két magyar párosban is sikeresen zárta a napot: Gödry, Nagy - Celebic, Meis (montenegrói, német) 6:1, 6:4. A Matthew Kandall, Marozsán Fábián amerikai, magyar egység már második meccsét is megnyerte, s ezzel elődöntős.

Szerdán délelőtt 10 órától az 1. kiemelt Balázs Attila, utána pedig Borsos Gábor egyaránt a nyitófordulós fellépésén lesz érdekelt (előbbi a bolgár Lazarov, utóbbi pedig a 6. kiemelt horvát Serdarusic ellen). A centerpálya harmadik mérkőzésén Gödry Levente már a legjobb 8 közé jutásért csatázik a kanadai Sigouin ellen.

Két magyar érdekeltségű páros zárja a programot: előbb a 2. kiemelt Balázs, Borsos duó, majd a Gödry, Nagy egység küzd szerb, illetve lengyel duó ellen az elődöntő jogáért. Ha mindkét párosunk nyer, a legjobb négy között egymás ellen folytathatják.

Dunakeszin, a 25 ezer dolláros női tornán nem a magyarok napja volt az esős, szeles kedd. Egyéniben a fiatal Nagy Adriennek még túlságosan erős ellenfél volt a világrangsor 160. helyén álló, 1. kiemelt török Soylu, aki alig egy óra alatt játékveszteség nélkül nyert. Simán kikapott Békefi Bianka is (1:6, 0:6 a kvalifikációból érkezett román Negreanu ellen). Bukta Ági sem járt sokkal jobban, noha neki volt esélye a selejtezős ukrán Zarycka legyőzésére, mégis elúszott a meccs (3:6, 5:7).

Udvardy Panna kiegyenlített, szoros mérkőzést vívott a tapasztalt horvát Ana Vrljic ellen, s az elveszített első játszma után a másodikban lett volna alkalom a hátrány kiegyenlítésére, ám nem élt a lehetőséggel, s a horvát 6:3, 7:5-ös győzelemmel lépett a legjobb 16 közé.

Így aztán egyesben már nincs hazai szereplője a XIXO Open Dunakeszi nevet viselő sorozatban. Párosban viszont Nagy Adrienn és Udvardy Panna értékes győzelemmel vigasztalódott a koraesti fellépésen: a magyar duó 6:4, 1:6, 10-7-es győzelmet aratott a Cabaj Awad, Ozgen (svéd, török) duó ellen. Stolmár Rebeka román társa oldalán kiesett, a szabadkártyás Horváth Adrienn, Szalai Réka duó viszont a Petrova Anasztazia, Tsereteli Alexandra magyar egység 6:3, 6:3-as legyőzése, s a következő ellenfél sérülés miatti visszalépése miatt immár elődöntős.

Szerdán 11 órától négy pályán zajlanak majd az egyéni nyolcaddöntők, s nem hamarabb mint 13 órakor lesznek a párosmeccsek, köztül a Nagy, Udvardy - Negreanu, Simion (román) összecsapás.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső