A Duna-menti településen 25 ezer dolláros női torna kezdődött, míg Zalaegerszegen a három lépcsőből álló Hungarian Futures férfi viadal első állomásán zajlanak a küzdelmek.

Mindkét helyszínen már túl vagyunk a selejtezőkön, s keddtől a főtábla mérkőzéseire figyelhetünk.

A XIXO Open nevet viselő magyarországi profi sorozat az elmúlt héten a győri női versennyel rajtolt, s az esztendő végéig összesen 17 férfi, illetve női Futures tornának ad otthont.

Hosszú idő után rendeznek Zalaegerszegen ismét nemzetközi versenyt - Fotó: MTSZ

Dunakeszin délelőtt 10 órától Nagy Adrienn az 1. kiemelt Ipek Soylu (török, WTA 160.) ellen kezdi a napot, majd Bukta Ágnes és a cseh Zarycka folytatja a sort a centerpályán. A 6-os pályán, ugyancsak a nap második meccsén Udvardy Panna és a horvát Ana Vrljic csatája ígér látnivalót. Utánuk Békefi Bianka következik a román Negreanu ellen.

A párosok nyitó fordulójában (nem hamarabb mint 12 órától) lesz egy "tiszta" magyar meccs: Horváth, Szalai - Petrova, Tsereteli. Késő délután Udvardy Panna és Nagy Adrienn a Cabaj Awad, Ozgen (svéd, török) duó ellen lép pályára, míg Stolmár Rebeka a román Mihaila társaként a Kapsay, Laine (ukrán, finn) egység ellen próbálkozik a 8 közé jutással.

Zalaegerszegen hat magyar férfi teniszező van a 15 ezer dollár összdíjazású viadal 32-es főtábláján.

Kedden 10 órakor Marozsán Fábián a szerb Cacic ellen kezdi szereplését, aztán Gödry Levente következik az osztrák Hampli (3.) ellen, majd a 2. kiemelt Nagy Péter a honfitárs Filipenko Viktor ellen mérkőzik a legjobb 16 közé jutásért.

A tábla felső negyedének szereplői szerdán kezdenek: az 1. kiemelt Balázs Attila a bolgár Lazarov ellen játszik, Borsos Gábor pedig a 6. kiemelt horvát Serdarusic ellen mérkőzik.

Párosban a Kandath, Marozsán duó már kiharcolta a legjobb nyolc közé jutást, a 2. kiemelt Balázs, Borsos duó pedig ott kezdi szereplését.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső