Egy, csak egy magyar volt már talpon a 15 ezer dolláros ITF tenisztornán, a szépen felújított GYAC-sporttelepen, a Kálóczy téren.

Nagymihály Luca dacolt mindennel: harcolt esővel, széllel, órákon át tartó várakozással, s aztán ellenfelével, s helyenként önmagával is.

A sötétedésbe nyúló délutáni mérkőzésen, több mint három órás küzdelem után vívta ki az elődöntőbe jutást.

Győrött tavaly is remekelt Nagymihály Luca


Nem akármilyen meccs volt. Vesztes helyzetből hozta vissza magát ismét a mérkőzésbe, s került előnybe a döntő játszma elején. Ám a román Bulgaru nem hagyta magát, s a szett közepén ő reménykedhetett a továbbjutásban. Luca azonban fordított, s végül 4:6, 7:6(5), 7:5-re nyert.

Szombaton elődöntőt játszhat a lengyel Iga Swiatek ellen (nem hamarabb, mint 13 óra). Sikerével egyúttal "kiütötte" önmagát a dunakeszi 25 ezer dolláros torna selejtezőjéből, hiszen két versenyen nem indulhat - előbb a remek győri menetelést kell befejeznie. A kvalifikációból lépdelt előre magabiztosan, s immár a döntőbe jutásért mérkőzhet.

A főtáblán az 5. kiemelt ukrán Shoshyna 6:0, 6:3-as legyőzésével indított, majd a horvát Biksicet 6:2, 6:2-re, pénteken pedig román Bulgarut 4:6, 7:6(4), 7:5-re verte.

A WTA rangsor 732. helyén álló Luca tavaly ugyancsak a győri pályán jutott el élete első profi döntőjébe, most pedig ezt újra megteheti, ha szombaton legyűri a lengyel Swiateket, akit tavaly az U16-os világbajnokságot megnyerő lengyel csapatban is láthattunk és azóta már a 700. a WTA ranglistán.

Lesz egy másik szereplője is a szombati győri teniszmatinénak: Udvardy Panna az osztrák Mira Antonitsch (az egykori Top-100-as Alex Antonitsch és a szintén profi szinten teniszező Karin Oberleitner lánya) társaként délelőtt 10 órától döntőt vív a Tamara Curovic, Xin Yu Wang (szerb, kínai duó ellen).

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső