Kiegyenesedett a mezőny: az esős szerda után csütörtökön be lehetett pótolni az 1. forduló elmaradt meccseit a 15 ezer dolláros győri tenisztornán.

Nem sok öröme volt e csatákban a két érdekelt magyar teniszezőnek: Békefi Bianka viszonylag simán kapott ki az 1. kiemelt cseh vetélytársától, Nagy Adrienn pedig ritkán látható, két tie-breakkel megtűzdelt háromjátszmás nagy csatában maradt alul.

Délután jött az újabb feketeleves: Udvardy Panna is búcsúzott, így egyedül a selejtezőből feljutott Nagymihály Luca jutott be a legjobb nyolc közé az egyéni viadalon.

Melynek érdekessége, hogy már egyetlen kiemelt sincs versenyben, van viszont három selejtezős esélyleső.

Szemlélődő teniszdrukkerek a Kálóczy téri pályák melletti parkban

De nézzük a magyarokat. Békefi szoros első, és sima második szettben adta meg magát az 1. kiemelt cseh Pantuckovának (6:4, 6:1). Annál ádázabb küzdelem volt Nagy Adrienn mérkőzésén. Szerdán este a horvát Bisic 7:6(5), 4:4-es állásnál vonulhatott pihenőre, ám a reggeli folytatásban Nagy ledolgozta szetthátrányát. A harmadik játszma végén ismét a rövidítés döntött, s 6:6 állás után Biksic ezúttal 7-3-ra nyerte a pontvadászatot.

Sokáig nem örülhetett, hiszen délután kvalifikációs társa, Nagymihály Luca várt rá, s a magyar játékos két 6:2-es szettel húzta be magát a legjobb nyolc közé.

Nem sikerült ugyanez Udvardy Pannának, aki a selejtezőből érkezett Horackova ellen csatázott a negyeddöntőbe jutásért. A cseh játékos végül 6:1, 2:6, 7:5-re nyert.

Mindez azt jelenti, hogy pénteken csupán Nagymihály Luca révén vagyunk érdekeltek a "kiemeltlenített" mezőnyben. A magyar fiatal a 11 órakor kezdődő játéknap második meccsén a román Bulgaru ellen küzd az elődöntőbe jutásért.

Párosban Nagy Adrienn állandósította a tie-breakes formáját: a svéd Saner társaként a Curovic, Wang szerb, kínai duó ellen meccs-tiebreak során szenvedett vereséget (6:4, 4:6, 3-10), s aztán, ahogy befejezték a mérkőzést, megnyílt az ég, s újabb hatalmas eső zúdult a pályákra.

Udvardy az osztrák Antonitsch társaként már a négy között van (két 7:5-ös szett jóvoltából a cseh Horackova, Sumova duó ellen), s pénteken délután egy brit egység ellen lehet kiharcolni a fináléba jutást.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső