A láthatatlan hadsereg nélkül nem lett volna ilyen sikeres a budapesti ATP-verseny.

Ők voltak azok, akik a pályán és a pálya környékén, a háttérben dolgoztak.

Amikor az egyéni döntő után Lucas Pouille a labdaszedő gyermekek nyakába akasztott aranyérmeket, jelképesen a több száz fős közreműködői csapatot díjazta.

170502 a gyoztes es a labdaszedok

Önkéntesek, pályamunkások, dekoratőrök, berendezők, biztonsági őrök, hostessek, húrozók, egészségügyi emberek, sofőrök, pénzügyesek, szövetségi alkalmazottak dolgoztak azért, hogy minden zökkenőmentes legyen a magyar főváros első ATP Tour versenyén.

170502 a team

Mindenkit nem tudunk felsorolni név szerint, hiszen egy-egy csapatba is számos részegység, segítő, közreműködő csatlakozott, de érdemes megjegyezni a láthatatlan hadsereg derékhadát: a tornaigazgató Richter Attila, az ATP által delegált amerikás magyar versenybíró, Beda Zsolt, s a többiek, Sasvári Attila, Zádor Edina, Bor Péter, Csányi-Tóth Mónika, Tamás Krisztina, Freund Krisztián, Madarassy Anikó, Kántor Anikó, Ladányi Krisztina, Szálka Éva, Dzsupin Éva, Kuharszky Andreas, Pap Zsolt, Francu Márton, Frincu Pál, Kovács Zsolt, Rákóczy Dorina, Varga Dorina, Pétsch András, Kardhordó Emese, Zubor Zsófia, Szlavikovics Róbert, ifj. Szlavikovics Róbert, Schmitt Petra, Takács Piroska, Zádor Péter, s folytatható a sor…

Valódi hadsereg ez, melynek munkáját több hónapos koordinációval fogta össze a szervezői "agytröszt", készítette elő a pályaépítés, a teniszváros kialakításának és működtetésének minden mozzanatát. A cateringtől a szállás és transzport intézéséig, az akkreditációtól a fakultatív programok szervezéséig, a konténerektől az egyenruhák megrendeléséig, a hangtechnika kiépítéséig, a teljes kábelezés kialakításáig.

170502 a kozremukodok csapata 2

S azt, hogy adott helyzetben, már "élesben" azonnal tudjon mindenki reagálni a váratlan, előre nem tervezhető helyzetekre. Arra, ha a szeles, havas időben hősugárzókra is szükség lehet a sátrakban , ha az egyik játéknap reggelén "beüt" az áramszünet, ha a viharos szél "kibontja" a pályát övező ponyvát, ha elszakad a vonalbíró nadrágja, ha egyszer csak betoppan a futballválogatott szövetségi kapitánya, ha kiderül, hogy születésnapját ünnepli az éppen pályán levő játékos...

Gerry Armstrong, az ATP angol Supervisora, a viadal nagy tapasztalatokkal rendelkező szakmai vezetője többször is elmondta a hét során, hogy előzetesen voltak aggodalmai, hogy az "elsőversenyes" Budapest vajon hogyan tud majd megfelelni az ilyen szintű szupertorna komoly rendezési követelményeinek, ám a helyszínen tapasztaltak meggyőzték és lenyűgözték.

Fantasztikus látványt nyújtott a közel 3500 ember, aki kilátogatott a Nemzeti Edzés Központba a döntőkre. Ők mind élőben láthatták Lucas Pouille győzelmét, mely történelmi siker is volt, hiszen ez volt hazánk első ATP döntője. A sorsolásnál az olimpiai bajnok vívó Szilágyi Áron segédkezett, míg a díjátadáson dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár vett részt.

A döntőben 6:3, 6:1-re győztes Pouille 250 világranglistta ponttal és 85 945 eurós csekkel tért haza, míg a szlovénből brit állampolgárrá vált Aljaz Bedene 150 ATP pontot és 45 265 eurót gyűjtött a budapesti egy hét során.

170502 a kozremukodok csapata 1

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső