Új bajnokokat is avattak az 1 millió forint összdíjazású második fedett pályás padel OB-n.

Három kategóriában összesen 48 versenyző mérte össze tudását az értékes nyereményekért.

 

A Magyar Padel Szövetség megrendezte az 1 millió forint összdíjazású II. Pannon-Work fedettpályás országos bajnokságát Budapesten. A versenynek ismét a főváros egyetlen fedettpályás létesítménye, a Premier Padel Park adott helyet.

A fedett szezon legfontosabb versenye rendkívül izgalmas, fordulatokkal teli mérkőzéseket hozott. Három kategóriában összesen 48 versenyző mérte össze tudását az értékes nyereményekért. A sportág fejlődését jelzi, hogy a pénzdíj immár duplája volt a múlt évi összegnek.

A versenyen nagy volt a tét, hiszen a bajnok női és férfi páros képviselheti Magyarországot a 2023-as Európai Játékokon, Krakkóban. Egy olyan eseményen, ami minden bizonnyal az előszobája annak, hogy a padel bekerüljön az olimpiai sportágak közé. Urvölgyi Marcell és Szakács Olivér 6:3, 6:4 arányban győzedelmeskedtek a 2. helyen végző Weidinger Gergő és Schmidt-Bohn Zsombor ellen. Dobogós, bronzérmes helyen végzett Imre László és Nagy Péter, a korábbi többszörös Davis-kupa teniszező.

padel 1 copy

 

A nőknél a 2022 évi szabadtéri bajnoki aranyérmesek nyerték meg első alkalommal a fedettpályás országos bajnokságot is: az 1. helyen Andrejszki Dóra és Juhász Pálma végzett, akik szintén részvételt nyertek a Krakkóban megrendezésre kerülő Európai Játékokra. A címvédő Kovács Anikó és Erdélyi Mónika ezüstérmet nyertek és harmadik helyen végzett a szintén korábbi bajnok Hole Sandy lányával, Haddad Noával.


padel kopasz 2023

 

A női párosban aranyérmes Andrejszki Dóra egy másik versenyszámban is diadalmaskodott. A vegyespáros kategóriát is megnyerte oldalán Tóth Csongorral a múlt évi bajnok Hole Sandy és Weidinger Gergő ellen 6:4, 6:2 arányban. Vegyesben a bronzérmet Juhász Pálma és Imre László nyerte el.

A padel 2018-ban vetette meg a lábát Magyarországon. A tenisz és a fallabda legjobb tulajdonságait ötvöző, mexikói gyökerű sport a legdinamikusabban fejlődő ütős sportok egyike lett hazánkban is: országszerte összesen már több, mint 30 pályával és 800 regisztrált játékossal büszkélkedhet.

„A hazai padel immáron sokadszor rendez felnőtt OB-t. Ezúttal a másodikat, amely fedett pályán zajlik a téli időszakban. Nagy örömünkre szolgál, hogy a döntőket rendre fiatal tehetségeink nyerik, akiknek nemcsak pénzdíjat, hanem nemzetközi bemutatkozási és versenyzési lehetőséget is tud biztosítani a szövetség. Nagyon köszönjük a versenyzőknek, a Premier Padel-nak, a verseny fő támogatójának a Pannon-Work-nek és a NEOsportnak - amely a MAPASZ sportruházati partnere – illetve köszönet illeti a Szenior Tenisz Szövetséget is, hogy az STS eredményjelző rendszert a MAPASZ rendelkezésére bocsátotta a teljes verseny
idejére, ezáltal a helyszínen és az STS online felületén is élőben lehetett követni az eredményeket” – mondta Kerekes Péter, a Magyar Padel Szövetség elnöke.

 

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső