Babos Csaba lemondott, új kapitány került a női válogatott élére.

Tizenhat szakember kap havi 150 ezer forintos támogatást a Nevelő Edzői Program keretében.

 

(MTSZ) * Február 28-án ülésezett a Magyar Tenisz Szövetség elnöksége, s a testület több szakmai kérdésben döntött.

A közelgő Billie Jean King-kupa kapcsán elfogadta a 2020 ősze óta a kapitányi posztot betöltő Babos Csaba kapitány lemondását, megköszönte munkáját. Palágyi Miklós kapott bizalmat a következő megmérettetésre. A vajdasági Topolyán született, a belgrádi teniszedzői főiskolán végzett, korábban Laslo Djerével is dolgozó szakember hosszú ideje áll az MTSZ alkalmazásában, jelenleg Fucsovics Marci felkészülését is irányítja.

A magyar csapatra tavalyhoz hasonlóan újra az euro-afrikai zóna I. csoportja vár tíz másik nemzet, Bulgária, Dánia, Egyiptom, Hollandia, Horvátország, Lettország, Norvégia, Svédország, Szerbia és a házigazda Törökország legjobb teniszezőnőinek társaságában. A küzdelmekre Antalyában kerül sor április 10-15. között. A magyarok tavaly a törökországi csoportküzdelmekben mind az öt mérkőzésüket megnyerték, majd a novemberi rájátszásban 3-0-ra kikaptak a románoktól Nagyváradon, így nem jutottak tovább a BJK Kupa döntőjének a selejtezőjébe.

A Gerevich Aladár-sportösztöndíjra vonatkozó szakmai javaslat a 2021-ben elfogadott, és azóta iránymutatásként szolgáló szabályrendszer alapján minden évben automatikusan részesülnek az ösztöndíjban a január 1-jei ranglista korosztályos első helyezettjei, valamint a Fogyatékkal Élő Teniszezők Bizottsága által javasolt játékosok.

A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága által 2023. január 1-jétől augusztus 31-éig meghirdetett Nevelő Edzői Program általi támogatása keretében 16 szakember kaphat havi kb. bruttó 150 000 forintot az MTSZ szakmai igazgatójának javaslata alapján:

Bakos György, Bakos László, Bocskay József, Csonka Gábor, Csordás Attila, Darai Imre, Dósa Dominik, Győrbíró Zsolt, Kiss György, Mihálka Attila, Punyi Gábor, Selmeci Petra, Simara János, Simon István, Szombati-Serfőző Eszter és Úr Csaba.

A testület tagjai áttekintették az idei hazai rendezésű nemzetközi versenyeket, amelyek közül a legközelebbi a március 13-19. között lesz Székesfehérváron, a Kiskút Tenisz Klubba. A Kiskút Open ATP Challenger-tornát fedett pályán, salakon rendezik meg, és amelyen várhatóan részt vesz a Fucsovics Márton mögötti teljes magyar élmezőny. Marozsán Fábián, Piros Zsombor, valamint Valkusz Máté alanyi jogon főtáblás.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső