Szombaton 11 órakor kezdődik a Gazprom Hungarian Open ATP250-es tenisztorna a Nemzeti Edzés Központban.

Balázs Attila és Piros Zsombor a selejtezőben, Fucsovics Márton a főtáblán kap szabadkártyát.

A még szabadon levő főtáblás szabadkártyára "pályázik" a világelső Andy Murray is. A BBC úgy tudja, a brit teniszező Budapesten áll majd rajthoz a jövő héten. Richter Attila, az MTSZ főtitkára csak annyit mondott, "csütörtökön húszpercenként tárgyaltunk Murray menedzsmentjével".

Fólia védte a pályákat az eső idején - Bene Márton videójának drónfelvétele

Ami biztos, pénteken este hat órakor lezárul a selejtezők aláírása, elkészül a sorsolás, s ekkorra kiderülnek a még nyitott kérdések. Ha Murray jön, akkor csak a főtábla 2. fordulójában játszik először, ugyanis a 28-as tábln az első négy kiemelt erőnyerő a nyitányon.

Balázs Attila és Piros Zsombor azonban már szombaton pályára lép a kvalifikációban a Gazprom Hungarian Open ATP250-es tornán az újjávarázsolt NEK-en.

A selejtezőben a junior Ausztrál Open győztese, Piros Zsombor (1399.) is rajthoz állhat, hogy két győzelemmel kiharcolja a feljutást a főtáblára és ugyanez vár a hétszeres magyar bajnok Balázs Attilára is, aki 2013 óta nem indult ATP Tour versenyen, most azonban a Magyar Tenisz Szövetség szabadkártyájával ott lehet a kvaliban.

Attilának a salak a kedvenc borítása, ezt pedig már többször be is bizonyította, hiszen legnagyobb sikereit ezen a borításon érte el. 2010-ben a palermói ATP Challenger versenyt nyerte meg salakon, majd 2012-ben, épp a budapesti ATP torna jogelődjén, a bukaresti ATP tornán alkotott szenzációsat, a selejtezőből az elődöntőig menetelt.

Ha ez most is sikerülne, akkor a Roland Garros selejtezője is biztosítva lenne Attilának.

A Mikovény utcai sportközpontban az utolsó simitásokat végzik. Csütörtökön este, az esőzés megszüntével lekerült a fóliaborítás a pályákról, így a szélben, s a péntek reggeli napsütéses, szeles időben "fellélegezhet" a salakborítás - s természetesen a rendezői team is, hiszen az időjárás-jelentés még hideget ígér ugyan a következő napokra, jelentős csapadék azonban már nem várható, s a jövő hét elején 10-15, közepén pedig 20-22 fokos hőmérséklet lesz. Ideális teniszidő.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső