Tovább erősödött Hajdúszoboszló teniszsportja.

Bondár Anna után a hazai férfi rangsor második helyezettje is a HSE színeiben versenyez mostantól.

(Lapszemle: dehir.hu) * A hazai női rangsort vezető Bondár Anna után a férfiak magyar ranglistáján második helyen álló, a Davis Kupa válogatottban szereplő Marozsán Fábián is a HSE versenyzője lett, népszerűsítve a fürdővárost és sportéletét.

Bondár az aktuális női világranglistán a 75. helyen áll, Marozsán az ATP rangsorban a 160., s ezzel Fucsovics mögött a második legjobb teniszezőnk.

A dehir.hu információi szerint Palágyi Miklós edző tanítványa a hazai versenyeken, magyar bajnokságon a HSE színeiben indul, a Szuper Liga csapatbajnokságon azonban továbbra is a címvédő Győri AC színeit erősíti.

A 23 esztendős nyurga magyar teniszező számára a tavalyi év nagy kiugrást jelentett a nemzetközi teniszsportban: az alacsonyabb szintű Futures tornák után immár a második vonalat jelentő ATP Challenger viadalokon is jól szerepelt. Banja Luka városában ATP Challenger tornát nyert, Alicantében és Pozsonyban egyesben döntős volt, a szlovák fővárosban párosban is finálét játszhatott. A Davis Kupában Valkusz Máté oldalán az ausztrálok legyőzésével aratta első világraszóló sikerét, szombaton pedig a tapasztalt francia duó elleni sikernek is részese volt.

A debreceni hírportálban a játékos így nyilatkozott szerződéskötéséről:

- A hajdúszoboszlóiak kerestek meg, és örömmel mondtam nekik igent, hiszen nagyon jól jön a támogatásuk - tudtuk meg Marozsán Fábiántól. - Szívesen teszek eleget a népszerűsítő szerepemnek is, hiszen egy gyönyörű városról van szó. A klub és én, egyaránt csak nyerhetünk ezzel az együttműködéssel. Természetesen a Szuper Ligában továbbra is a GYAC csapatában játszom majd, hiszen a győriektől, és személy szerint Somogyi Zsolttól is sokat kaptam ezidáig. Kapitányunk azonban csak azt tartja szem előtt, hogy minél jobb legyen nekem, ezért üdvözölte ő is örömmel ezt a lehetőséget. Most egy esztendőre írtam alá Hajdúszoboszlón, és ha minden a terveink szerint alakul, akkor persze majd hosszabbítunk. Számomra a profi tenisz karrier a legfontosabb, remélem, hogy ezzel a döntéssel is közelebb kerülök a céljaimhoz.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső