Az ATP sorozatra visszatérő Balázs Attila és a junior Ausztrál Open-győztes Piros Zsombor szabadkártyával lehet ott a budapesti ATP torna szombaton rajtoló selejtezőjében.

A 16-os kvaliban két győzelem kell a főtáblára kerülésért.

Piros Zsomborral érdekes beszélgetést készített az utánpotlassport.hu hírportál.

 

Piros Zsombor a pesti ATP-verseny selejtezőjében próbál szerencsét

Nevesebb sportszergyártó cégektől kapott ajánlatokat, a 4-es metrón gratuláltak neki, televíziós stúdiókból televíziós stúdiókba esett – a 17 éves Piros Zsombort óriási felhajtás vette körül az Australian Open juniorversenyében aratott győzelme után. A junior-világranglistán negyedik teniszező azonban nem szállt el magától, s már a melbourne-i meccslabdájának felvételét is csak ritkán nézi vissza. A múltba révedés helyett az előtte álló feladatokra koncentrál.

 „Szia, Zsombor! De megerősödtél!” – köszönti kedélyesen Pelva Gábor válogatott edző Pirost, aki Valkusz Mátéval tréningezik a Nemzeti Edzésközpont hátsó pályáján.

– Engem is meglepett, de egy-másfél hónap alatt sikerült öt kiló izmot magamra szednem. Korábban is komolyan vettük a kondiedzéseket, mert cél volt, hogy erősödjek. Elértük a magasságomhoz ideális hatvanhét-hatvannyolc kilogrammot.

Az utanpotlássport.hu részletes cikkében bővebben is olvashatunk arról, hogy miként vélekedik önmagáról az ifjú teniszező, aki Roger Federer véleményéhez tartja magát: ég és föld a különbség a juniorok és a felnőttek között Grand Slam-versenyt nyerni. Ráadásul a juniorbajnokok közül tízből jó, ha egy eljut az elitbe. Ő minden erejével erre hajt, s célja, hogy az év végére a legjobb ötszáz közé kerüljön a világranglistán.

 A részletes beszélgetés itt olvasható:

http://www.utanpotlassport.hu/2017/04/17/piros-zsombor-a-foldon-maradt-2/

 

https://www.youtube.com/watch?v=6RzPnXSQtec

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső