Budapest és Barcelona verseng a világelső Murray kegyeiért.

A könyöksérülése utáni formába hozásra a katalán vagy a magyar főváros salakpályás versenyét választhatja a férfi világranglista éllovasa.

Előfordulhat tehát, hogy április utolsó hetében a Nemzeti Edzésközpontban rendezendő 250 ezer dolláros ATP tornán a világ legjobb teniszezőjét is láthatjuk.

A nevezés ugyan régen lezárult, ám rendezőt megillető szabad kártyás lehetőséggel az utolsó pillanatig nyitva tartható a kapu a brit klasszis számára...

Barcelona vagy Budapest? Andy Murray még gondolkodik...

A háromszoros Grand Slam-győztes, kétszeres olimpiai bajnok, világbajnoki címvédő skót teniszező nagy valószínűség szerint nem a Monte Carlo-i mestertornán, hanem egy héttel később kezdi visszatérő hadműveletét. Választása azért is eshet a következő hétre, mert az egy lépcsőfokkal alacsonyabb szintű versenyen nem a közvetlen vetélytársak ellen kell küzdenie, hanem "csak" Top-20-as teniszezők kerülhetnek az útjába.

Szüksége van salakpályás mérkőzésekre, ezért a tervei között az szerepel, hogy szabadkártyát kér valamelyik április 24-én rajtoló tornára. Ilyenből kettő van. Az 500 ezer dolláros barcelonai tornára, természetesen erősebb mezőny nevezett, ám akinek minél több játékpercre van szüksége, nem biztos, hogy a katalán viadalt választja...

Richter Attila, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára nem titkolja, hogy Murray lehet a napok óta emlegetett titokzatos Top-10-es játékos, aki a pesti tornán még csatlakozhat az amúgy is sztárokból álló mezőnyhöz. AZ MTSZ képviselői felvették a kapcsolatot a brit játékos menedzsmentjével.

- Az édesanya, Judy Murray a Federation Kupa kapitányaként kellemes emlékeket őriz a budapesti versenyünkről, ám ilyenkor nem a család, hanem a menedzsment dönt. Közvetítőkön keresztül már megtörtént a kapcsolatfelvétel. Érdeklődtek, hogy tudunk-e Murraynek szabadkártyát biztosítani. Tudunk. Van egy főtáblás szabadkártyánk, amit az utolsó pillanatig nyitva hagyunk számára. Mennyi esély van az érkezésére? Ötven százalék. Folyamatos az egyeztetés, mert több Top-20-as, jól ismert játékos is bejelentkezett, hogy adott esetben szívesen élne a budapesti szabadkártyás szereplés lehetőségével.

Murray mindenesetre 1. kiemeltként rajthoz áll a hétfőn kezdődő Monte Carlo-i Masters tornán, ahol kezdéskor erőnyerő, majd régi jó barátja, Gilles Müller, vagy a szabadkártyával induló Tommy Robredo lesz az ellenfele a 2. körben, a negyeddöntőben pedig az 5. kiemelt Marin Cilic vagy a 9. helyen jegyzett Tomas Berdych következhet számára. A tavaly elődöntős brit, ha ismét ott lesz a legjobb négy között, akkor Stan Wawrinka ellen mérkőzhet. Ám ha idáig eljut, akkor már álmodoznunk is felesleges a budapesti szereplésről.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső