Hornok Miklós, az utánpótlás korosztály nemzetközileg is elismert edzője, korábbi Davis-kupa kapitány előadóként vesz részt a héten Japánban zajló 36. Sporttudományi Szeminárium sorozaton.

A négy helyszínen zajló szakmai konferencián meghívott előadóként van jelen a távoli szigetországban a magyar szakember.

 

(tenisz-palya.hu/Facebook/Ruszanov András) - Hornok Miklós 1989-2013 között a junior válogatottak edzőjeként dolgozott, közben (2010-14) a magyar Davis-kupa válogatott szövetségi kapitánya is volt, az elmúlt bő egy évtizedben pedig az Egyesült Államokban, a kaliforniai Irvine városában vezeti saját teniszakadémiáját (Double Bend Academy).

A napokban Japánban meghívott előadóként vesz részt egy rangos továbbképzésen. Fukuoka, Toyama városaiban már tartott előadást, a hét közepén Kashiwa kétnapos rendezvényének egyik előadója, november 12-én pedig Aomori szakemberei hallgathatják meg a magyar szakember tenisszel kapcsolatos gondolatait.

A szemináriumot a Yoshida Tennis Training és a Japán Tenisz Szövetség hagyományos évi szakmai továbbképzésének részeként tartják, több mint kétszáz résztvevővel. Az 57 éves magyar szakember a tehetséggondozásról, az utánpótlásnevelésről, a junior játékosok technikai edzéséről, a profivá válás nehézségeiről és az amerikai-európai tenisziskola különbségeiről tart előadásokat a japán kollégáknak.

Hornok szerint az európai tenisz azért tud eredményesebb lenni a világ többi "iskolájánál", mert a kisebb távolságok miatt a junior játékosok számos más kulturából érkező, más attitűddel rendelkező ellenféllel is összecsapnak, míg az Egyesült Államokban, vagy Ázsiában ez sokkal egysíkúbb.

 

japanban 2022

japanok szabo evara emlSzabó Évára emlékeztek a japán teniszedzők is

 

japanban 3 2022

hornok toyama copy

hornok angol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

japan copy 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső