Még meg sem szoktuk igazából a volt Bányász-, majd Talentum-pálya átalakult fizimiskáját, máris új arculattal ismerkedhetünk. A Nemzeti Edzésközpontba (s immár a Magyar Tenisz Szövetség székházába) mostanában kilátogatók hatalmas építkezésnek lehetnek szemtanúi.

Nem az üvegpalotát bővítik, nem is a téli sátorbontással járó munkálatok zajlanak, hanem a játéktér és környezete formálódik ismét.

Három hét, kezdődik minden idők legrangosabb hazai férfi tenisztornája, a 250 ezer dollár összdíjazású Hungarian Open ATP Tour verseny.

Március 30-án, csütörtökön reggel így nézett ki a leendő centerpálya - Fotó: MTSZ

Topsztárok teniszeznek majd Budapesten – a környezetet is ennek megfelelően kell alakítani.

Előírás például a centerpálya lelátójának befogadóképessége, így aztán 3500 néző számára készül mobil lelátó, s épülnek a VIP-boxok is, így négyezren is szemlélhetik majd Verdasco, Pouille, Karlovic, Troicki, Baghdatisz és a többi világklasszis játékát. „Jó ütemben fogynak a jegyek, reméljük, nem csupán a döntők napjára telnek meg a lelátók” – tudtuk meg Richter Attilától, aki kettős minőségben, a házigazda szövetség főtitkáraként, s az ATP viadal tornaigazgatójaként is érdekelt a zökkenőmentes előkészítésben, s a verseny sikerében.

- Nagyon összetett logisztika alapján dolgozunk, hiszen egyszerre bontunk és építünk. A pályaépítésben nem csupán hazai erőkre, hanem – akárcsak a Városligeti műjégpálya betonjára terített salakon rendezett Davis Kupa-meccs esetében – tapasztalt külföldi segítségre is támaszkodhatunk. Itt is fel kell építenünk a kemény pályán egy salakpályát. A szomszédos Vasas-sporttelepen is zajlanak előkészítő munkák, többek között ott lesz majd a háttér-hadsereg, a sok önkéntes, a labdaszedő gyerekek, s a félszáz hazai és külföldi vonalbíró otthona.  S a verseny helyszínén is ezernyi teendő van még, hiszen azt szeretnénk, ha az ide kilátogatók a meccsek közötti időszakban is tartalmas kiszolgálásban részesüljenek, a gyerekek is örömüket leljék a kifejezetten számukra szervezett programokban.

A teniszpalya.hu megtudta azt is, hogy a mérkőzések három pályán zajlanak majd, a center melletti két másik játéktéren is lesz néhány száz ülőhely. Az április 22-én és 23-án, szombaton és vasárnap zajló selejtezőkön 16 teniszező próbálkozik a főtáblára jutást jelentő négy hely valamelyikének megszerzésével. A kvalifikáció mérkőzései 10 órakor kezdődnek, a 32-es főtáblán 11 óra lesz a kezdési időpont.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső