A portugáliai Vilamoura üdülőhelyen Lengyelország férfi csapata és Svájc női együttese harcolta ki BNP Paribas World Team Cup európai selejtezőcsoportjából a májusi szardiniai világdöntőben való részvétel jogát.

A magyar férfi válogatott a kiemelési pozíciójának (4.) megfelelő helyen végzett: sima 3:0-as győzelmekkel vette a csoportmeccseket, ám az elődöntőben nagy csata után 2:1-re kikapott Ausztriától, s aztán a bronzmeccsen is ugyanilyen arányban alulmaradt a görögökkel szemben.

Farkas László és Németh Roland mellett még Bovier György szerepelt a magyar együttesben - Fotó: MTSZ

Az osztrák-magyar sógorderbin a nyitómeccset két tapasztalt harcos, egyéniben egykor világrangsor-harmadik Martin Legner és a tucatnyi paralimpiai versenyen, számos Világ Kupa-viadalon szerepelt Farkas László vívta. A nagy csata Legner 6:1, 6:3-as győzelmével zárult. A jelenlegi éljátékosok derbiján Németh Roland ledolgozta a hátrányt, miután hatalmas küzdelemben 7:6(4), 6:4-re diadalmaskodott Nico Langman ellen. Jött tehát a mindent eldöntő páros, ugyanazokkal a szereplőkkel, akik egyesben szerepeltek. Az osztrákok a korábbi páros világelső Legner vezérletével behúzták a meccset (6:1, 6:4), így ők jutottak a fináléba.

Ott aztán nem bírtak a bivalyerős polákokkal (Fabisiak, Kruszelnicki), így Lengyelország 2-0-ra nyert, s bejutott a világdöntőbe, ahol 10 nemzet a világranglista alapján szerepel, 4 ország a kontinentális kvalifikációkról jutott oda, míg két hely az úgynevezett szabadkártyás pozíció.

A magyar együttes a vilamourai torna bronzmérkőzésén 2-1-re kikapott Görögországtól (Farkas nyert, Németh kikapott, s párosban a görögök 4:6, 6:1, 10-6-ra győztek a Farkas, Németh duó ellen), így végül csapatunk a 13 válogatott részvételével vívott európai selejtező negyedik helyén végzett.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső