A Tennis Europe 43. közgyűlése szombaton este ért véget az oroszországi Szocsiban. A 39 nemzet 89 képviselője részvételével megrendezett eseményen a kilenc év után leköszönő francia Jacques Dupré helyére új elnököt választottak.

A testület vezetője az orosz Vladimir Dmitriev lett, egyik alelnöke pedig Richter Attila, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára, aki eddig elnökségi tag volt a szervezetben.

Az eseményen arról is döntöttek, hogy a jövő évi közgyűlésnek Budapest adhat majd otthont.

 

Vladimir Dmitriev, a Tennis Europe új vezetője

A távozó francia Jacques Dupré elnöki posztjáért négyen szálltak ringbe. Az első voksoláskor az olasz Luisanna Fodde és a horvát Predrag Stojcevic kapta a legkevesebb szavazatot, a második körben a finn Matti Virtanen 32, míg az orosz Vlagyimir Dmitriev 41 támogatót tudhatott maga mögött, így a moszkvai bankár lett az európai szövetség elnöke.

Irányításával 2020-ig dolgozik a most megválasztott vezető testület, melyben a magyar Richter Attila és az olasz Luisanna Fodde megőrizte korábbi pozícióját. Új tagként az észt Allar Hint, a svájci Christiane Jolissaint, a cseh Ivo Kaderka, a brit David Rawlinson, a német Eva-Maria Schneider, az ukrán Evgeniy Zukin került az elnökségbe. Olli Mäenpää lesz az ügyvezető.

A magyar sportdiplomácia szép sikere, hogy Richter Attila a következő három esztendőben a Tennis Europe egyik alelnökeként tevékenykedhet.

Mint arról már korábban a tenisz-palya.hu is beszámolt, az eseményen elismeréseket is kiosztottak: "Kiemelkedő teljesítményért" kitüntetésben részesült Szabó Éva örökös magyar bajnok.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső