A hazai padelsport újabb mérföldkőhöz érkezett.

Vasárnaptól egy héten át Közép-Európában először Szentendrén kerül megrendezésre az APT Padel Open Hungary verseny, ami a világbajnoki sorozat egyik kiemelkedő állomása.

 

(Facebook/tenisz-palya.hu) * A padel APT világbajnokság versenyrendszere három kontinens tíz országában összesen 33 viadalt szervez 2022-ben. A sorozat immár Magyarországot is érinti. Vasárnap a selejtezőkkel kezdődik a verseny, mely egy héten át, a június 19-i döntőkig minden nap kínál látványos csatákat a szentendrei padelközpontban.

Kerekes Péter, a Magyar Padel Szövetség elnöke és Miguel Oliveira, a világranglistán 9. helyezett sztárjátékos a tornát felvezető tájékoztatón szólt arról, hogy a jövő vasárnapig tartó viadalon közel kétszázan indulnak, köztük a top20-ba tartozó nemzetközi klasszis is.

Az Open férfi versenyén 90 ezer eurót, a női tornán pedig 20 ezer eurót osztanak szét a helyezettek között. 

A Padel Club Bravos öt pályás centrumában (Szentendre, Kalászi út 3.) ingyenesen megtekinthető versenyen kétezer látogatóra számít a szervező Magyar Padel Szövetség (MAPASZ). A helyszínen lesz lelátó, fan-zóna, bisztró és VIP rész is, de azok, akik inkább az otthonukból követnék az eseményeket, megtehetik az élő livestream közvetítés segítségével, amely elérhető lesz az APT weboldalán, valamint a Padel Club Hungary és a MAPASZ Facebook oldalán. A helyszíni nyereményjátékon ingyenes padelbérletet, pályahasználati lehetőséget, padel ütőket sorsolnak ki.

A 110 ezer euró összdíjazású verseny beharangozó eseményeként a világranglistán kilencedik helyezett Miguel Oliveira és az APT ügyvezető igazgatója, Thomas Johansson teniszbajnok játszott baráti mérkőzést Sebestyén Balázs és Gianni Annoni oldalán.

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső