Az orosz és belorusz játékosok kizárásáról szóló wimbledoni döntésre adott ATP/WTA/ITF-reakció miatt a teniszezők jelentős része fel van háborodva.

Nem tudják megvédeni tavaly szerzett pontjaikat. Fucsovics is kicsúszna a Top 100-ból.

 

(Lapszemle: ITF/Digi Sport/24.hu) * Fucsovics Márton nem indulna Wimbledonban, ha nem osztanak érte világranglista-pontokat.

A magyar játékos az utóbbi napokban itthon készült a füves pályás szezonra, amely most egész karrierje egyik legmeghatározóbb időszaka lehet, ugyanis tavaly Wimbledonban a negyeddöntőig jutott, és így 360 pontot kellene megvédenie. Az ATP azonban idén nem ad világranglista-pontokat a győzelmekért.

- Azt tudom, hogy a játékosoknak ez a döntés nem tetszik, a teniszezők 99 százaléka fel van háborodva. Ha ez a szabály marad, akkor én is fontolóra veszem, hogy induljak, inkább egy-két Challenger-tornán teniszezem, hogy pontokat tudjak gyűjteni. Hiszen ha kiesik ez a 360 pont, akkor kiesek a top 100-ból, azt pedig nem szeretném” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának Fucsovics.

A döntés gyújtópontja a wimbledoni szervezők határozata volt, miszerint a kialakult háborús helyzet miatt nem engedik indulni az orosz és belorusz sportolókat.

Fucsovics edzője, Nagy Zoltán igazságtalannak tartja a határozatot.

- Wimbledon ezt másfél hónapja kommunikálta, míg az ATP gyakorlatilag a Roland Garros előtti pénteken hozta nyilvánosságra, hogy így kíván reagálni erre. A vírusidőszak alatt volt olyan játékos, akinek még a két évvel azelőtti pontja is benne volt a ranglistában, így teljesen más felfogást alkalmazott akkor az ATP.

Wimbledonban biztosan nem lesz ott Roger Federer és a Roland Garrost vasárnap megnyerő Rafael Nadal sem, és ha a helyzet nem változik, minden bizonnyal többen is úgy döntenek majd, mint Fucsovics Márton. A magyar játékos Stuttgartban versenyez legközelebb, azt követően Halle és Eastbourne következik. Ezután jönne Wimbledon.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső