A portugáliai üdülőhelyen, a Vilamoura Tennis Academy pályáin zajlik BNP Paribas World Team Cup kerekesszékes viadal európai kvalifikációs tornája.

A magyar együttes makulátlan produkcióval, mindhárom mérkőzését 3:0-ra megnyerve jutott túl a csoportmérkőzéseken, s helyet kért magának az elődöntőben.

Németh Roland, Farkas László és Bovier György számára ezután jönnek az igazán nehéz percek, hiszen automatikusan csak a tornagyőztes kvalifikálja magát a szardíniai világdöntőbe, s esetleg a finalista kaphat még szabadkártyás szereplési lehetőséget.

A románok ellen a Németh,Bovier (jobbról) duó nyerte a párosmeccset - Fotó: Facebook

Az európai selejtezők férfi tornáján három olyan csoport van, ahol egyaránt három együttes vív körmérkőzést, míg a magyarok csoportjában négy együttes vív körmérkőzéses harcot a továbbjutásért. A csoportok élre kiemeltként Lengyelország (1.), Ausztria (2.), Görögország (3.) és Magyarország (4.) került.

Németh Rolandék remekül kezdték szereplésüket, hiszen a házigazda Portugália 3:0-as legyőzése után ugyanilyen arányban jött a második nyertes meccs, amikor Írország volt az ellenfél. Az éljátékos Németh, a 2. helyen szereplő Farkas László, valamint a Farkas, Bovier György duó egyaránt kétszettes, könnyed meccsen nyert.

Románia 2:1-re verte a portugálokat, s 3:0-ra az íreket, így a magyar román meccs döntött a csoportelsőségről.

A magyar válogatott tartotta formáját, s a csütörtök délutáni mérkőzésen is 3:0-ra nyert, így megszerezve a csoportelsőséget bejutott az elődöntőbe. Egyesben ezúttal is Németh és Farkas hozta a pontokat, párosban ezúttal Németh szerepelt Bovier oldalán.

Az elődöntőben az osztrákok lesznek az ellenfelek, a győztes pedig a lengyel-görög párharc továbbjutójával találkozik a fináléban.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső