Nyomtatás

A vegyes párosban világbajnok Szerencsésné Miltényi Éva és Szekrényes Zsolt duó a szombati aranymeccsen a sorsdöntő rövidítés nagy csatájában szenvedett vereséget, így ezúttal ezüstérmes lett a floridai seregszemlén.

 

(tenisz-palya.hu) * A 2022. évi szenior  (50+, 55+, 60+) korcsoportok csapat világbajnoksága után az egyéni vébé küzdelmeit is Floridában rendezték.

A 60+ korosztály vegyespáros viadalán Szerencsésné Miltényi Éva és Szekrényes Zsolt 1. kiemeltként a nyitó fordulóban erőnyerő volt, majd egy ausztrál, aztán pedig egy amerikai páros egyaránt kétszettes legyőzésével jutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben a magyar duó 6:4, 6:7(6), 10-1 arányban nyert a brit Horn, Jackson kettős ellen. A fináléban egy másik angol páros, Brook és Neale volt a címvédő magyarok ellenfele.

A szombati aranymeccs első játszmája úgy alakult, ahogy reméltük: Éva és Zsolt simán hozta a szettet. A folytatásban azonban az angolok nagy harc után, szoros küzdelemben ledolgozták hátrányukat. Következett a tíz nyert pontig tartó "orosz rulett", melyben hajszálnyival a britek voltak a jobbak, s ezzel detronizálták a magyar világbajnokot (3:6, 6:4, 10-7)

Világ- és Európa-bajnok szenior kettősünk finalista szereplése előtt kalapot emelünk: ezúttal is végig nagyszerűen játszottak, ezüstérmük a floridai vébén szerepelt hazai küldöttségünk legjobb eredménye.

Az egyéni vébé további magyar vonatkozású eredményei.
FÉRFIAK

50+: Bíbok Tamás a rajtnál vereséget szenvedett egy franciától, Nyírő Richárd három nyertes meccs után indiai vetélytárstól kapott ki a 4. fordulóban
55+: Eke László az 1., Vízkelety Attila a 2., Kovács Zsolt a 3. fordulóban búcsúzott. Párosban Pesta Zoltán és Vízkelety Attila a harmadik, Eke László és Kováts Zsolt duója a negyedik fordulóig jutott.
60+: Amberger Árpád, Prágai Sándor és Sákovics Péter első fordulós volt, a 7. kiemelt Szekrényes Zsolt három megnyert találkozó után amerikai teniszezőtől kapott ki a 4. fordulóban. - Párosban az Amberger, Prágai duó a második fordulóban búcsúzott, a Sákovics, Szekrényes kettős a harmadik fordulóig jutott.
NŐK
60+: Bogár Szabó Éva egy nyertes meccs után nem tudott pályára lépni a második fordulóban. Szerencsésné Miltényi Éva szintén a 2. fordulóban búcsúzott. A német színekben szereplő Böröcz (Gáspár) Katalin egyesben a harmadik fordulóban esett ki. Párosban viszont a Böröcz, Nauck (német) duó világbajnok lett.

 

vb florida 2022

FaLang translation system by Faboba