Nyomtatás

Érdemes időt fordítani a közreadott iratok alapos tanulmányozásra. A szakmai beszámolóban 104 oldalon foglalja össze az MTSZ a 2021-es munka értékelését. 

Kiadások, nevek, tervek, s alkalmanként a meg nem valósult elképzelések is szóba kerülnek.

S van olyan téma is, amelyre nem találtunk konkrét utalást a részletes dokumentumokban. A tanácskozáson nyilván e témákra is választ kapunk.

Miként arra is: tudja/akarja-e megtartani pozícióját az elnök, ha fontos megbízást kap a kormányban. 

Archív fotó a 2021. novemberi közgyűlésről

 

A Magyar Tenisz Szövetség elnökségének 2022. május 4. napján született Elnökségi Határozata (elektronikus szavazás) - 39/2022 (05.04.) sz. Eln. Határozat: "Az elnökség elfogadja és a közgyűlés elé terjeszti az Ellenőrző Testület 2021. évi beszámolóját, az MTSZ 2021. évi - számviteli törvény szerinti – beszámolóját és az annak mellékletét képező közhasznúsági jelentést, az MTSZ 2021. évi egyszerűsített éves beszámoló kiegészítő mellékletét, az MTSZ 2021. évi szakmai tevékenységéről szóló beszámolót, az MTSZ 2021. évi egyszerűsített éves beszámolójáról készült független könyvvizsgálói jelentést, az MTSZ 2022. évi tagdíj mértékének meghatározására vonatkozó javaslatot, az MTSZ 2022. évre vonatkozó szakmai és pénzügyi tervét, valamint az MTSZ 2022. évre vonatkozó könyvvizsgáló kijelölésére tett javaslatot".

A meghívó

A Magyar Tenisz Szövetség elnökségének döntése értelmében a szövetség 2022. évi rendes közgyűlésére május 31-én, kedden 11 órakor kerül sor a Nemzeti Edzésközpontban (1037 Budapest, Mikoviny utca 6.)

A közgyűlési regisztráció (jelenléti ív aláírása, szavazólap felvétele) a közgyűlés napján 10 órakor kezdődik.

Amennyiben a fenti időpontra összehívott közgyűlés nem lenne határozatképes, úgy a megismételt közgyűlésre azonos helyszínen és napon 11:30 órakor kerül sor, változatlan napirend mellett.

A megismételt közgyűlés a megjelent képviselők számától függetlenül határozatképes az eredeti közgyűlés napirendjére felvett kérdésekben.

*

A közgyűlésen bizonyára szó esik majd a Prágába áthelyezett női BJK Kupa (a korábbi Fed Kupa) vitatott pénzügyeiről, hiszen a nemzetközi szövetség akár 60 millió dollárt is számon kérhet a magyar szervezőktől az aláírt szerződés okán, melyet még az előző elnökség kötött, ám gazdasági és járványügyi megfontolás magyarázatával a mostani testület mondott vissza. Felvetődik, hogy az Ellenőrző Testület megfogalmazása (megvizsgálták, rendben találták, de "tartalmilag nem adhatunk felvilágosítást") a függőben levő, még le nem zárult perekre, bírósági ügyekre vonatkozik-e. Kérdés lehet az is, hogy az év elején kirobbant oltási botrány, a PCR-tesztek nagy számban kiadott igazolásai ügyében hol tartanak a vizsgálatok. A szakmai beszámolóban több tételnél is olvasható el nem költött pénzekre való utalás, vélhetően rákérdeznek ennek okára és sorsára is. Miként az olimpiai (nem)szereplés szakmai értékelése is ködhöz hasonlóan tűnt el a sok, alkalmanként túl részletes beszámoló között.

Szóval: az alapos és tartalmas, az utóbbi években nem tapasztalható részletességgel összeállított elemzések elkészülte után is maradtak nyitott kérdések, melyekre vélhetően választ kap a tagság.

Kiemelt ajánlatunk, fontos olvasnivalók a közgyűlés előtt:

Az elmúlt év szakmai beszámolója ITT tanulmányozható

Az Ellenőrző Testület jelentése

A 2022-es pénzügyi terv

Az idei esztendő szakmai terve

A közgyűlési meghívó, a tájékoztató anyagok és a napirendi pontokhoz tartozó közgyűlési dokumentumok az alábbi linkről mind letölthetők, olvashatóak: https://huntennis.hu/szovetseg/kozgyules/2022-majus-31-1

FaLang translation system by Faboba