Florida délkeleti partján, Boca Raton városa ad otthont a szenior és szuper szenior korosztályú teniszezők világbajnokságának. Öt magyar csapat vesz részt az 50-60 közötti évjáratok május első hetében zajló küzdelmein.

Íme a keret.

A floridai világbajnokság helyszíne

 

Tenisz-palya.hu/szeniortenisz.hu * Amerika meghódítására készülnek a magyar válogatott veterán teniszezői, akik 530 évvel Kolumbusz Kristóf után április utolsó napjaiban érkeznek a világbajnokságon az Újvilág földjére.

A Super Senior csapatok küzdelmeivel már kezdődött az ITF 2022-es világbajnoki sorozata, amelynek első két állomása – a Super Senior és Senior vb – az amerikai Palm Beach megyei Boca Raton festői tenisztelepén várja a szereplőket.

A nagy távolság, a hosszú út és a floridai klíma jelentette nehézségek miatt a Szenior Tenisz Szövetség idén nem képviselteti magát a Super Senior (a 65+ és 90+ évek közötti korosztályok) csapat világbajnokságon, egyéniben azonban Erdei Ferencért szurkolhatunk április 30-tól.

Ami a fiatalabbakat, az 50-60. közötti Senior világbajnokságot illeti, a tavalyi sikereken felbuzdulva szép számban teljesítették játékosaink a kvalifikációhoz szükséges feltételeket, akik közül aztán a szövetség elnöksége válogatta össze az utazó keretet. A 2021-es válogatott tagjai mellett idén új tagokkal is bővült csapat,

A május első hetében zajló csapat vébén a férfiaknál 72, a nőknél 54 válogatott indul, a magyarok egyedül a női 55+ korcsoportban nem indulnak.

A válogatott összeállítása (a nevek ABC sorrendben):
Nők

50+: Bágyi Kinga, Beck Katalin, Futács Anita, Zimonyi Eszter
60+: Bogár Szabó Éva, Magyar Ildikó, Szerencsésné Miltényi Éva, Turi Zsuzsanna
Férfiak
50+: Bíbok Tamás, Bónyai Gábor, Bujtás Szabolcs, Nyírő Richárd
55+: Eke László, Kováts Zsolt, Pesta Zoltán, Vizkelety Attila
60+: Amberger Árpád, Prágai Sándor, Sákovics Péter, Szekrényes Zsolt

A Young Senior csapatok találkozójára majd csak később, július végén kerül sor, ezúttal Portugália három városában (Estoril, Lisszabon, Oeiras) szerepelnek majd a 30-45 közötti korosztályok legjobbjai.

clipboard01 copy copy copy copy copy copy copy copy copyA Senior World Championship 2022 csapatai, korosztályonként

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső