Nyomtatás

A hazai szövetség főtitkára, Richter Attila meg szeretné tartani európai pozícióját a kontinentális tenisz-szövetség tisztújító közgyűlésén.

Csütörtöktől szombatig az oroszországi Szocsiban tartják a Tennis Europe 43. kongresszusát, melyen a leköszönő elnök helyére új vezetőt, a korábbi időszakban dolgozott irányító testület helyére új elnökséget választanak a képviselők.

A Tennis Europe 2014 óta dolgozó elnöksége

A búcsúzó elnökség: Martin Corrie (GBR), Igor del Busto (ESP), Jacques Dupré (FRA, President), Luisanna Fodde (ITA), Günther Lang (GER), Richter Attila (HUN), Aleksei Selivanenko (RUS), Stefan Tzvetkov (BUL), Karin van Bijsterveld (NED)

A francia Jacques Dupré három cikluson, közel egy évtizeden át állt a TE élén, most új elnök kerül az európai szövetség vezetői posztjára. Öten pályáznak, ám a hírek szerint a szerb Goran Djokovics (a sztárjátékos nagybátyja) családi okok miatt az utolsó pillanatban visszavonta jelöltségét. Így az orosz Vladimir Dmitriev, a finn Matti Virtane, az olasz Luisanna Fodde és a horvát Predrag Stojcevic méretteti meg magát és programját a kongresszus résztvevői előtt.

Az eddigi elnökségből csak ketten szándékoznak újrázni: a magyar szövetség főtitkára, Richter Attila és a Tennis Europe elnöki pozíciójáért is versenybe lépő olasz sportvezető. Rajtuk kívül még tizenhárman adták be pályázatukat az elnökségi (Board of Management) tagságra.  Nyolcan képezik majd az új testületet: közülük kerülnek ki a bizottságok vezetői, illetve a három alelnök, s az ügyvezető alelnök.

FaLang translation system by Faboba