Portugáliába, a Világkupa selejtezőjére utazik a magyar kerekesszékes teniszválogatott.

A március 21-25. között Vilamoura városában rendezendő tornán Németh Roland, Farkas László és Bovier György képviseli Magyarországot.

A BNP Paribas World Team Cup kerekesszékes Világkupa a Davis Kupának és a Federation Kupának megfelelő sorozat. A 2017-es torna döntőjét május első hetében Szardínia szigetén rendezik. Negyven nemzet vetélkedik a regionális selejtezőkben, most derül ki, hogy az európai kvalifikációról mely nemzetek szereznek jogot a 16-os döntőben való szereplésre.

Az európai selejtezőn harcolhatják ki a Világ Kupa-döntős szereplés jogát - Fotó: MTSZ

A magyar együttes felkészülésében, a jó erőnlét megteremtésében a BioTech USA magyarországi képviselete az Egyszer fent, egyszer még feljebb triót.

A 25 éves Németh Roland a téli szezonban másodszorra is megvédte fedett pályás magyar bajnoki címét, ráadásul duplázni is tudott, párosban is sikerült a győzelem Farkas Attila oldalán. A sokszoros paralimpikon, s nagy nemzetközi versenyek résztvevője, Farkas László a magyar bajnoki ezüsttel a birtokában utazik a portugáliai viadalra, míg a küldöttség harmadik résztvevője Bovier György lesz.

A Magyar Tenisz Napján egyébként Németh és Bovier világsztárral is ütögethetett, ugyanis a WTA rangsor korábbi világelsője, a sokszoros Grand Slam-nyertes Szeles Mónika az esemény díszvendégeként arra is időt fordított, hogy a kerekesszékes bemutatót tartó két válogatott játékossal teniszezzen.

A magyar bajnokság végeredménye:
1. Németh Roland, 2. Farkas László, 3. Farkas Attila, 4. Szabó Béla, 5. dr. Lelik Ferenc, 6. Serényi Tibor, 7. Bovier György, 8. Braun János, 9. Mézes János, 10. Csiszár Attila.

A korábbi paralimpiai résztvevő Navratyil Sándor párosra szállt be és bronzéremmel térhetett haza Lelik doktor oldalán, miután 6:2 6:2-re legyőzték a Mézes János, Csiszár Attila kettőst, a döntőben pedig a Németh Roland/Farkas Attila kettős 6:3 6:3 arányban bizonyult jobbnak a Farkas László, Serényi Tibor párossal szemben.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső