Bondár Anna kikapott a torna 10. kiemeltjétől az esztendő első Grand Slam tornájának nyitó fordulójában.
 
Fucsovics Márton és Udvardy Panna hétfői nyitófordulós veresége után búcsúzott az idei Australian Open egyeseitől az utolsó állva maradt magyar versenyző is.
Bondár Anna párosban még próbálkozik

 

A Melbourne-ban zajló Australian Open női egyesének első fordulójában kedd hajnalban 64 perc alatt két sima szettben, 6:2, 6:1-re kikapott a világranglistán 92. helyet elfoglaló Bondár Anna a torna 10. kiemeltjétől, a ranglista 11. helyén álló orosz Anasztaszija Pavljucsenkovától.

Az 55. GS-tornáján szereplő 30 éves tapasztalt orosz ellen nem sok esélye volt a pályafutása első GS-főtáblás mérkőzésén szereplő magyar éllovasnak, a Hajdúszoboszlói SE játékosának.

A papírforma könyörtelenül beigazolódott, így Fucsovics Márton és Udvardy Panna hétfői nyitófordulós veresége után búcsúzott az idei Australian Open egyeseitől az utolsó állva maradt magyar versenyző is.

Fucsovics Márton és Tommy Paul visszalépett az Australian Open páros versenyszámától.

Bondár a grúz Okszana Kalashnikovával viszont éppen egy visszalépés miatt felkerült a páros főtáblára, ellenfelük a múlt heti sydney-i WTA versenyt megnyerő Danilila, Haddad Maia (kazah, brazil) páros volt. Utóbbiak nyertek (6:4, 6:4), így nincs már magyar szereplője az idei Grand Slam tornának.

A WTA egyéni világrangsorában Bondár változatlanul a 92., Udvardy pedig három helyet javítva a 95. Mögöttük Gálfi Dalma a 124., Babos Tímea a 164., Jani Réka pedig a 167. helyen található.

A férfiak ATP világrangsorában Fucsovics Márton a 35. helyen áll, de az Australian Open zárását követően jelentősen visszacsúszik majd, mivel tavaly a harmadik fordulóig jutott Melbourne-ben, s akkor szerzett pontjait nem tudta megvédeni.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső