Világklasszisok ellen kezd a két magyar hölgy.

A férfiaknál szerb Davis Kupa-tagot kapott Fucsovics.

Djokovics neve is ott van a sorsolási táblán.

 

(The Age,BBC/nso.hu) * Novak Djokovics vízumügye miatt a tervezettnél valamivel később, magyar idő szerint csütörtök reggel készítették el az Australian Open sorsolását.

Az esztendő első Grand Slam viadalán a férfiaknál Fucsovics Márton a szerb Dusan Lajoviccsal, Bondár Anna a 10. kiemelt orosz Anasztaszija Pavljucsenkovával, Udvardy Panna pedig a korábbi világelső fehérorosz Viktorija Azarenkával játszik a hétfőn kezdődő torna első fordulójában.

Továbbra is tisztázatlan, hogy a vízumügybe keveredett Novak Djokovics elindulhat-e a versenyen. A sorsolást mindenesetre úgy készítették el, hogy a címvédő neve is szerepel az ágrajzban – amennyiben Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter engedélyezi a részvételét a melbourne-i versenyen, úgy a világelső honfitársával, Miomir Kecmanoviccsal játszana az első körben.

Danyiil Medvegyevre a svájci Henri Laaksonen, Rafael Nadalra az amerikai Marcos Giron vár a nyitányon.

Fucsovics Márton – aki jelenleg 38. az ATP világranglistáján – a tavaly általa kétszer is legyőzött szerb Dusan Lajovicsot (43.) kapta ellenfélül, továbbjutás esetén pedig a 31. kiemelt spanyol Carlos Alcarazzal vagy egy selejtezőből érkező riválissal játszhatna.

A nőknél a magyar indulóknak nem volt szerencséjük a sorsolásnál: Udvardy Pannára az Australian Open kétszeres győztese (2012, 2013), a korábbi világelső fehérorosz Viktorija Azarenka vár az első fordulóban, míg Bondár Anna a Roland Garros tavalyi döntőse, a 10. kiemelt orosz Anasztaszija Pavljucsenkova ellen kezdi meg a szereplését.

A tornának otthont adó Victoria államban csupán  szerdán 37 ezer új Covid fertőzöttet regisztráltak, jelentősen növekedett a halálos áldozatok, és a kórházi ápolásra szorultak száma is.

"Ezek az adatok jelzik, hogy igen szigorú Covid-szabályok elé néznek a verseny szereplői és a szurkolók egyaránt" - mondta Jaala Pulford, Victoria állam turisztikai- és sportminisztere.

A szervezők máris bejelentették, hogy a viadal nézőterein csak 50 százalékos "telítettséget" engedélyeznek. Más kérdés, hogy a két központi stadionban, a Rod Laver Arénában és a Margaret Court Arénában nem tudják betartani e szabályt, hiszen már hónapokkal ezelőtt eladták az összes belépőjegyet. Minden korábban vásárolt jegy érvényes lesz - így az úgynevezett "sétálójegyek" is, melyek a külső pályák látogatását teszik lehetővé.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső