Elkészült az ausztrál nyílt teniszbajnokság hétfőn rajtoló selejtezőjének sorsolása.

A magyarok a női versenyben érdekeltek. Gálfi Dalma brazil, Jani Réka pedig japán ellenféllel kezd a kvalifikáció első körében.

Három nyertes meccs kell a főtáblás álmok valóra váltásához.

 

(tenisz-palya.hu) * A WTA világrangsor 124. helyén álló Gálfi Dalma a brazil Carolina Alves (250.), Jani Réka (170.) pedig a japán Hontama Mai (150.) ellen vívja első mérkőzését a főtáblára jutásért rendezendő három fordulós „minitornán” .

Jani eddig még nem találkozott Hontamával, Gálfi azonban egyszer már játszott Alvessel, 2017-ben, egy olaszországi salakpályás verseny első körében két szettben legyőzte.

Mindkét magyar játékos első Australian Open-főtáblás szereplésére pályázik, ehhez három győzelmet kell aratniuk a kvalifikációban.

Hétfőn csak Jani lépett pályára. Hajnali hír, hogy Réka a nyitókörben kikapott japán vetélytársától (1:6, 5:7).

A selejtezőtorna 12. helyén kiemelt Gálfi kedden kezdett, s 6:2, 7:5-re nyert. A 2. fordulóban a holland Indy de Vroome ellen folytatja, aki a lengyel Urszula Radwanska 7:5, 1:6, 7:5-ös legyőzésével lépett tovább, ugyancsak kedden.

Ha a második akadályt is sikerrel veszi Dalma, a feljutásért vélhetően a svájci Stefanie Voegele következne (147.).

A WTA világranglistán jelenleg 92. Bondár Anna és 95. Udvardy Panna, illetve az ATP rangsor 40. helyzettje, Fucsovics Márton alanyi jogon főtáblás Melbourne-ben.

A 128-as elitmezőnyök sorsolása január 13-án, csütörtökön lesz, kezdés 17-én, hétfőn.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső