A világelső szerb klasszis a vírus elleni oltás hiányában szerda délután óta a reptéren várakozik.

Az ausztrál kormány egyelőre megtagadta tőle, hogy elhagyja a Melbourne-Tullamarine repülőteret.

Instagram-fotó a reptérről

 

(Lapszemle: The Age/Twitter/Instagram/nso.hu) * Óriási felháborodást váltott ki Ausztráliában a keddi hír, miszerint az Australian Open kilencszeres bajnoka, Novak Djokovics a szervezők különengedélyével elutazik Melbourne-be. A feszültséget az okozza, hogy a tornán minden résztvevőtől elvárják, be legyen oltva a koronavírus ellen, azonban Djokovics – magánélete védelmére hivatkozva – továbbra sem hozta nyilvánosságra, megfelel-e ennek a követelménynek.

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök úgy fogalmazott, olyan bizonyítékokat vár Djokovicstól, amelyek alátámasztják az igényét.

Az ausztrál theage.com.au arról számolt be, hogy Djokovics ettől függetlenül magyar idő szerint szerda délután, 13.30-kor megérkezett a melbourne-i Tullamarine repülőtérre, ahol az ausztrál határőrök képviselői külön szobában körülbelül egy és háromnegyed órán keresztül faggatták. Djokovics azt állítja, a koronavírus elleni oltással kapcsolatban orvosi mentességre jogosult, azt ugyanakkor nem hajlandó felfedni, egészen pontosan miért.

A The Age értesülései szerint az ausztrál határőrök felvették a kapcsolatot Victoria állam vezetésével, hogy támogassák-e Djokovics vízumkérelmét, de a regionális kormányzat áthárította a felelősséget a szövetségi hatóságokra.

Jaala Pulford, Victoria állam sportminisztere a Twitter-oldalán következőképpen fogalmazott:

„Nem nyújtunk egyéni vízumkérelem-támogatást Novak Djokovicsnak. Két pontban mindig is egyértelműek voltunk: a vízum jóváhagyása a szövetségi kormány, az orvosi mentesség megítélése pedig az orvosok dolga.”

Victoria állam és az Ausztrál Teniszszövetség felszólította Djokovicsot, hogy magyarázza el a nyilvánosság előtt, miért kapott orvosi igazolást az országba való beutazáshoz anélkül, hogy beoltottságát igazolta volna.

Azt egyelőre nem tudni, Djokovics erre hogyan reagál.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső