Az alapozás apró nehézségei ellenére jó formában és bizakodva várja Melbourne-ben az idény nyitását Bondár Anna.

Az elsőszámú magyar teniszezőnőt az átállás és a 37 fokos meleg sem zavarta meg Ausztráliában.

A Hajdúszoboszlói SE játékosa először stabilizálni szeretné helyét a top100-ban, azt követően pedig a top50 a cél.

A Melbourne Park teniszrengetege a Yarra folyó partján

 

Gy. Szabó Csilla írása (tenisz-palya.hu/MTSZ) * A Melbourne Park egyes pályáján, vagyis a 2022-es tornán debütáló Show Court Arénában búcsúzott a 2021-es esztendőtől Bondár Anna. A 24 éves szeghalmi sportoló utolsó edzésével karrierje legszebb évét zárta, amelynek során valóra vált gyermekkori álma és top100-as játékos lett. Utóbbinak pedig igazából már „csak” következménye, hogy az év első Grand Slam-tornáján a főtáblán bizonyíthat. S bár azzal a Hajdúszoboszlói Sportegyesület játékosa is tisztában van, hogy az új esztendő talán még az elmúltnál is keményebb lesz, azt is pontosan tudja, hogy a felnőttkori álmai megvalósításához vezető út napról napra nehezebb lesz.

− Először is szeretnék a legjobb száz között maradni, és itt bebiztosítani a helyemet, s amint lehetőségem nyílik rá, elindulni még feljebb, az első ötven közé – osztotta meg honlapunkkal újévi kívánságát Bondár Anna, amely pontosan egybevág teniszkarrierje következő lépcsőfokaival is. – Az új évben már megvédendő pontjaim is lesznek, a feljebb lépéshez tehát még jobb teljesítményt kell majd nyújtanom. Egyre nehezebb mérkőzések várnak rám, de tisztában vagyok a helyzetemmel és türelmetlenül várom a meccseimet. Most éppen itt, Ausztráliában, ahol előbb a melbourne-i, majd pedig a sydney-i WTA-tornákon indulok a nagy Grand Slam-bemutatkozás előtt. Borzasztó jó érzés itt lenni, el sem tudok ennél szebb évzárást képzelni.

Bondár Anna sikeresnek tartja a viszonylag rövid, de annál intenzívebb decemberi felkészülését. Annak ellenére, hogy több apró kellemetlenség is megzavarta. Először erőnléti edzőjének, a pozitív koronavírus-tesztet adó Vaskó Balázsnak kellett a személyes jelenlétét nélkülöznie, majd a tenyerén alakult ki vérhólyag, amely a teniszedzéseit akadályozta.

− Balázzsal online tartottuk a kapcsolatot, s bár kicsit furcsa volt a helyzet, szerintem így is kihoztuk belőle a maximumot, fizikálisan tehát minden munkát elvégeztünk – idézi fel a karácsony előtti alapozást Bondár Anna. – A vérhólyag viszont egy kicsit jobban megzavart, egy héten át ugyanis nem tudtam ütőt fogni a kezembe. Mára azonban minden a lehető legnagyobb rendben van. A szezon utáni pihenést követően szép lassan kezdtem az edzéseket, és a napi kétszeri teniszes gyakorlásokra reagált így a tenyerem. De ennél nagyobb baj soha ne történjen, szerencsére az új lágy bőr mostanra eléggé megerősödött, bár még kötéssel védem. Egy percig sem estem kétségbe, hiszen nagyon jól kipihentem magam, jól esett újra játszani és most is minden pillanatát élvezem a tenisznek.

 

bondar anna 20211231Az esztendő utolsó edzése után a nemrég avatott új díszpályán

 

S ahogy Udvardy Pannát, úgy Bondár Annát sem zavarta nagyon meg, hogy Melbourne-ben pillanatnyilag 37 Celsius fokot is mutatnak a hőmérők délutánonként, hiszen mindketten szeretnek melegben játszani. Igaz, Anna szerint a budapesti alapozás és téli időjárás után picit azért őt is fejbe vágta a hirtelen forróság, amihez gyorsan hozzászokott. A jövő hétre pedig a kezdődő ausztrál nyár is alaposan megszelídül, a melbourne-i WTA-torna idejére már csak 21-24 fokos csúcshőmérsékletet jósolnak.

− Hétfőn kezdek a selejtezőtáblán, s most csak az a célom, hogy minél több meccset játszhassak, az Australian Openre szeretnék igazán formába rendülni, amelyen jó lenne valami nagyon szépet alkotni – beszél a januári terveiről Bondár Anna, aki karrierje első főtáblás Grand Slam-szereplésére készül Melbourne-ben, s bár az érkezés éjszakáján alig több mint három órát tudott csak pihenni, csütörtökön már tíz órát aludt egyhuzamban. Utóbbi pedig az átállás zavartalanságának a lehető legjobb jele. – Szeretném élvezni, hogy itt lehetek, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy feltartott kézzel lépnék pályára. Az ideális az lenne, ha egy jó sorsolás révén tudnék egy-két fordulót menni és csak azt követően találkoznék valakivel a legjobbak közül. Nincsenek igazából titkos példaképeim, akik ellen mindenképpen pályára szeretnék lépni, bárki jön is szembe velem, a maximumot próbálom kihozni magamból és mindig a győzelemre törekszem.

FaLang translation system by Faboba

tenisz lexikon – most féláron!

Pályakereső