Belépett a Top100 kapuján a legjobb magyar női teniszező.

Az eddigi dél-amerikai mérlege: 2 ország, 10 meccs, egyetlen elveszített szett, 20 nyert játszma, 2 trófea.

Keddtől már az uruguayi fővárosban, Montevideo 125 ezer dollár összdíjazású salakpályás WTA versenyén szerepel.

 

(MTI/tenisz-palya.hu/Facebook,HSE) * Ő a 14. magyar játékos, akinek a profi korszakban, az Open Era óta sikerült a Top100-ba jutnia egyéniben.

Szinte százszázalékos teljesítménnyel jutott el két hét alatt a világrangsor legjobb 100 játékosa közé a Hajdúszoboszlói SE színeiben versenyző szeghalmi Bondár Anna.

A Hajdúszoboszlói SE színeiben versenyző 24 éves Bondár nagyszerű formában van az utóbbi időszakban, hiszen santiagói tornagyőzelmét megelőzően múlt vasárnap a Buenos Aires-i 125 ezer dolláros viadal trófeáját is elhódította.  Immár biztos, hogy főtáblásként kezdheti januárban az Australian Open Grand Slam viadalt.

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban a santiagói döntőben szettveszteség nélkül 6:2, 6:3-ra győzött a 60 ezer dollár (19,2 millió forint) összdíjazású chilei salakpályás női ITF-tenisztornán a paraguayi Veronica Cepede (WTA 249.) ellen, ezzel hétfőtől a legjobb száz között, a 90. helyen lesz a világranglistán. Ez volt idei harmadik tornagyőzelme.

A chilei díjátadó ceremónia után beszélt a HSE sajtóosztálya az immár Top100-as Bondár Annával:

- Nem lehet szavakba önteni azt, amit érzek. Gyerekkorom óta ez volt a vágyam, hogy a top 100-ba bekerüljek. Nagyon boldog vagyok, hogy ez egy tornagyőzelemmel sikerült és nem egy torna közben értem el az álmaimat. Végig mondtam magamban, hogy ez is csak egy meccs, csak egy döntő, de nehéz volt kizárni a meccs tétjét, emiatt eléggé feszült voltam. Nagyon örülök, hogy sikerült és nem jövő héten kell megküzdenem ezért. Jövő héten top százas leszek! El se hiszem. Belülről nem volt olyan sima a döntő, mint azt az eredmény mutatja. Küzdöttem magammal is, a mentális dolgokkal is és az ellenféllel is. Nem volt könnyű az eredmény ellenére, de nagyon megkönnyebbültem a meccs után. Az utolsó labdamenet után az első gondolatom a top 100 volt, vagyis az, hogy 90. leszek a világranglistán. Vasárnap délután már repülök Montevideo városába. Valószínűleg kedden lépek újra pályára. Itt már szeretnék újra felszabadultan játszani és tovább gyűjtögetni a pontjaimat, no meg a világranglistán még előrébb jutni annak ellenére, hogy már teljesítettem azt, amiért Dél-Amerikába jöttem. Köszönöm a sok-sok biztatást, nagyon fontos, hogy ilyen sokan támogatnak a céljaim elérésében, de nem szeretnék a top 90-nél megállni!

A túra következő állomása a Montevideo Open 125 ezer dolláros WTA-viadal, melyen vélhetően kedden lép pályára először a magyar éljátékos.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső