A veterán korosztályok világbajnokságán Fábián Zoltán ezüstérmes lett a Super Senior MX75+ kategóriában német partnernője oldalán.

A magyarok az idei vb-sorozaton, Umag és Mallorca küzdelmein összesen egy aranyat, valamint két-két bronzot és ezüstöt nyertek. A cikk csatolmányában minden korosztály magyar eredményeirt is olvashatják.

A dobogó második fokán Fábián Zoltán és  párostársa, Andree Telsche

 

(tenisz-palya.hu/MTSZ) * Míg az ifjabbak egy hónapon át a horvátországi Umag pályáin versenyeztek, addig a 65 év felettiek a spanyolországi üdülőhelyen, Mallorcán tartották seregszemléjüket. Itt is hatalmas mezőnyök gyűltek össze, még a 90+ férfi egyesben is tizenketten vetélkedtek az elsőségért.

A fiatal korosztályok (Young Seniors, Seniors) umagi, illetve a Super Senior csapatok mallorcai  vb-küzdelmein szerepelt válogatottjaink eredményeiről már beszámoltunk. A második héten, az egyéni versenyen jóval kevesebb magyar teniszező lépett pályára. Közülük a 75+ korosztályban indult Fábián Zoltán szerepelt a legjobban.

Egyesben a 64-es táblán a 10. kiemeltként a papírformának megfelelően szerepelt, hiszen egy bye, aztán pedig a francia ellenfelének legyőzése után a harmadik körben a 8. kiemelt (későbbi bronzérmes) olasz Milesitől szenvedett vereséget. Párosban az amerikai Michael Gurmai (az egykori diósgyőri ifjúsági játékos, Gurmai Mihály) társaként a nyitó meccsen 7:5, 5:7, 3-10 volt az eredmény egy spanyol duóval szemben, így a nagy csata után búcsúzni kényszerült, akárcsak a 3. kiemelt Mészáros László, Román Ferenc egység egy osztrák/német kettőssel szembeni szoros mérkőzésen.

Fábián vegyes párosban a német Andree Telsche társa volt, s egy német duó elleni 2:6, 6:2, 11-9 volt számukra a nyitány, majd az 1. kiemelt svájci, osztrák páros búcsúztatása után ismét egy izgalmas meccs következett (4:6, 6:1, 11-9). A döntőben az amerikai Fales, Corley kettős 6:3, 6:2-re nyert Fábiánék ellen.

A 2021-es szenior világbajnokság (30+ - 90+) magyar érmesei
Arany, XD60: Szerencsésné Miltényi Éva, Szekrényes Zsolt
Ezüst, XD60: Bogárné Szabó Éva, Sákovics Péter
Ezüst, XD75: Fábián Zoltán, Andree Telsche (német)
Bronz, MD55: Eke László, Kováts Zsolt
Bronz, WD60: Turi Zsuzsa, Ellen Neumann (német)

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső